Dokukino online

Na Restartovoj online platformi volimdokumentarce.net dostupno je oko 150 tematski i žanrovski raznolikih dokumentarnih filmova.

U vremenu pandemije koronavirusa odlučili smo dio aktivnosti Dokukina KIC prebaciti u virtualni prostor. U svrhu lakšeg izdržavanja mjera izolacije, očuvanja javnog i mentalnog zdravlja te podrške nezavisnoj kulturi u vrlo nepovoljnim uvjetima pokrenuli smo uspješnu kampanju DOKU-IZOLACIJA te smo otvorili bogatu online doku-riznicu Restart Labela sa 20 potpuno besplatnih naslova dok je ostatak kolekcije dostupan za gledanje uz minimalnu naknadu. Najbolje od Dokukino KIC repertoara bit će dostupno na platformi volimdokumentarce.net, s novim naslovima iz tjedna u tjedan, sve do kraja pandemije.

U Dokukinu online naslovi se ažuriraju na tjednoj bazi a organiziramo i razgovore i predavanja (snimljeni sadržaji ili uživo putem streaminga). Ostvarili smo i suradnju s Beldocs – Međunarodnim festivalom dokumentarnog filma nudeći publici filmska iznenađenja iz njihove bogate ponude, ali i s nekolicinom renomiranih domaćih i regionalnih autora.