Novi Dokukino Eter i gostovanje Zagreb Film Festivala

Novi Dokukino Eter i gostovanje Zagreb Film Festivala

Novi kino-tjedan otvaramo u utorak 7. studenog u 19 sati novim izdanjem programa Dokukino Eter, koji donosimo u suradnji s Klubom studenata Fakulteta političkih znanosti i Radio Studentom. Na njemu prikazujemo nagrađivani dokumentarni film srpske autorice Marije Stojnić Govori da bih te video, o zvučnim krajolicima jedne od najstarijih europskih radio-postaja, Radio Beograda. Potaknuti recentnim medijskim natpisima o zamrzavanju smjera radijskog novinarstva na FPZG-u, nakon filma održat će se razgovor u kojem će sudjelovati Ljubica Letinić, prof. dr. sc. Marijana Grbeša-Zenzerović, a moderirati Tereza Kelam i Sara Panjkota.

Ovaj tjedan obilježit će i gostovanje 21. Zagreb Film Festivala, uz više događaja u okviru programa Industry. Tu je masterclass slovenskog redatelja i scenarista Olma Omerzua u srijedu 8. studenog u 18 sati, pitching forum Industrija Mladost! posebno namijenjen studentskim projektima koji su se dobili priliku razvijati na intenzivnoj radionici, što nas očekuje u petak 10. studenog u 10:30. Očekuje nas i završni pitching intenzivne radionice Ispričaj mi priču u subotu 11. studenog u 11 sati.

Od petka 10. do nedjelje 12. studenog donosimo i kinotečne naslove koji su nas zaokupili proteklih tjedana. Prvo nas u razgled svoje kuće i sudbina njezinih (negdašnjih) satanara vodi Pero Kvesić svojim novim filmom u Factumovoj produkciji, Kuća na Kraljevcu. Lea Glob redateljica je zaslužna za portret mlade vizualne umjetnice Apolonije Sokol, Apolonia, Apolonia, u kojem prati njezinu borbu za mjesto na kompetitivnoj umjetničkoj sceni, a njega gledamo u petak u 21 sat.

U subotu i nedjelju u 19 sati imate priliku pogledati nagrađivanu Kli(n)ku, dokumentarac Susanne Regine Meures o Leonie, četrnaestogodišnjoj influenserici iz predgrađa Berlina koja spoznaje pravu cijenu slave. Pred izazovima života kao poznate osobe sve je jasnija okrutna strana svijeta društvenih medija. Nakon nedjeljne projekcije gledamo hvaljeni film o važnom ženskom pitanju u gabaritima šerijatskog pravosudnog sustava, Sedam zima u Teheranu Steffi Niederzoll.