Najkraći dan u godini uz Kratki utorak

Najkraći dan u godini uz Kratki utorak

Za kraj kino-godine, a u okviru obilježavanja Međunarodnog dana kratkog filma na najkraći dan u godini, u srijedu 21. prosinca u 19 sati, Udruga Siva zona iz Korčule i KIC Zagreb organiziraju promociju knjige Ivana Ramljaka Kratki utorak 2013. – 2022., tribinu o kratkom filmu i projekciju filma La Jetée Chrisa Markera.
 
U 100 programa „Kratkog utorka“ održanih u kinu Tuškanac tijekom 9 godina prikazana su 663 kratkometražna filma, uz sudjelovanje 103 gosta. Siva zona objavila je knjigu u uredništvu Ivana Ramljaka u kojoj je navedeno i ilustrirano svih 100 programa, čime se zaokružuje program „Kratkog utorka“ – u obliku kakvog smo poznavali, s obzirom da je Ramljakovo vodstvo prestalo prije koji dan. Autori popratnih tekstova su Petra Belc Krnjaić, Damir Radić, Stipe Radić, Ivan Ramljak i Federico Rossin, a dizajner Tomislav Vranić.
 
Uz uvodnu riječ Hrvoja Hribara, ravnatelja KIC-a, na tribini sudjeluju Ivan Ramljak, urednik knjige, filmski programer, redatelj, izbornik komisije za kratke filmove za Roterdamski filmski festival i član udruge Siva zona, Petra Belc Krnjaić, autorica teksta u knjizi, filmska teoretičarka, Inja Korać, selektorica glavnog programa i kratkih filmova Motovun Film Festivala i Vedran Šuvar, filmski producent i redatelj te bivši predsjednik Kino Kluba Zagreb. 
Moderator je Darko Fritz, predsjednik udruge Siva zona, umjetnik i kustos. Ulaz je besplatan.