Mekani brodovi na Dokukino Eteru

Mekani brodovi na Dokukino Eteru

Šesto izdanje Dokukina Eter, produkta suradnje Dokukina KIC, Radio Studenta i Kluba studenata Fakulteta političkih znanosti održat će se u utorak, 23. 1. u 19 sati uz projekciju  dokumentarca Mekani brodovi o Kugla glumištu, jednoj od najvažnijih kazališnih, multimedijalnih i interdisciplinarnih umjetničkih skupina u bivšoj Jugoslaviji.

Kugla glumište djelovalo je od sredine sedamdesetih i početkom osamdesetih godina dvadesetog stoljeća te stvorilo novu koncepciju kazališta na ovim prostorima. Umjesto tradicionalnog kazališta, Kugla je zamišljala teatar kao urbani ritual i socijalnu situaciju. Narušavala je teatar kao „kocku“, u kojoj se unaprijed znalo mjesto za gledatelje, te uspostavljala teatar kao Kuglu, kao ne-dramski teatar, totalni teatar preklopljen sa životom. Grupi je bilo važno kako uspostaviti novi način organizacije rada u proizvodnji kazališta.

Nakon filma uslijedit će razgovor s producenticom filma Anom Janjatović Zoricom, članicom Kugla glumišta, filologinjom i znanstvenicom u mirovini Anicom Vlašić Anić i članom Kugla glumišta Damirom Bartolom Indošom koji će voditi Petra Galović i Tereza Kelam iz Radio Studenta i Kluba studenata FPZG-a.