Dokukino Eter: Mekani brodovi

  • Mekani brodovi /
  • režija: Željko Zorica – Šiš /
  • Hrvatska /
  • 2022. /
  • 89'
Loading Filmovi
  • Ovaj film je prošao.

Dokukino Eter: Mekani brodovi

Šesto izdanje Dokukina Eter, produkta suradnje Dokukina KIC, Radio Studenta i Kluba studenata Fakulteta političkih znanosti održat će se u utorak, 23. 1. u 19 sati kada prikazujemo dokumentarac Mekani brodovi o Kugla glumištu, jednoj od najvažnijih kazališnih, multimedijalnih i interdisciplinarnih umjetničkih skupina u bivšoj Jugoslaviji.

Kugla glumište djelovalo je od sredine sedamdesetih i početkom osamdesetih godina dvadesetog stoljeća te stvorilo novu koncepciju kazališta na ovim prostorima. Umjesto tradicionalnog kazališta, Kugla je zamišljala teatar kao urbani ritual i socijalnu situaciju. Narušavala je teatar kao „kocku“, u kojoj se unaprijed znalo mjesto za gledatelje, te uspostavljala teatar kao Kuglu, kao ne-dramski teatar, totalni teatar preklopljen sa životom. Grupi je bilo važno kako uspostaviti novi način organizacije rada u proizvodnji kazališta.

Nakon filma uslijedit će razgovor s producenticom filma Anom Janjatović Zoricom, članicom Kugla glumišta, filologinjom i znanstvenicom u mirovini Anicom Vlašić Anić te članom Kugla glumišta Damirom Bartolom Indošom koji će voditi Petra Galović i Tereza Kelam iz Radio Studenta i Kluba studenata FPZG-a.

Ulaz na projekciju i razgovor je 2 eura.

Dokukino Eter je filmsko-diskurzivni program koji smo pokrenuli u suradnji s Klubom Studenata FPZG i Radio Studentom. Kroz zajednički program Dokukino Eter želimo otvoriti prostor kina studentima i mladima, potaknuti ih na otvoreno kritičko promišljanje i diskusiju, te promovirati društveno angažirane i umjetnički relevantne dokumentarce. U sklopu programa studenti samostalno biraju filmove, razgovaraju s gostima, te osmišljaju i organiziraju događanje, a u planu je i niz drugih aktivnosti poput radionice za stvaranje kratkih tematskih videa Lokalne filmske priče.

Autorica vizuala za Dokukino Eter je Tereza Kelam.

Ulaznice

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Ulaznice are no longer available
23 siječanj
Datum: 23.1.2024.
Vrijeme: 19:00 - 22:00

Dokukino KIC

Preradovićeva 5