Vikend s bivšim časnama: Nun of Your Business uskoro u Dokukinu!

Vikend s bivšim časnama: Nun of Your Business uskoro u Dokukinu!

Drago nam je najaviti filmsko i stvarno okupljanje s (ne)časnama sljedeći vikend u Dokukinu Kic!

Nagrađivani dokumentarac Ivane Marinić Kragić, Nun of Your Business, prikazuje život dviju mladih časnih sestara koje se na katoličkom okupljanju upoznaju i zaljubljuju. Iako žive u odvojenim samostanima, njihova ljubav polako buja i nadilazi granice. Istovremeno, prostori koje su nekoć smatrali utočištem utjehe i duhovnog ispunjenja bivaju spušteni na zemlju. Razočarane Crkvom, kao i seksualnim i psihičkim zlostavljanjem unutar te velike institucije, odlučuju ići trbuhom za ljubavi. Napuštaju samostan i započinju novi, zajednički život na jednom od dalmatinskih otoka. Ne tiče se njihova priča nikoga, kako autoironično izražava sam naslov filma, mada se istovremeno u prikazanoj tabuiziranosti, intimi koja filmom postaje javna, otkriva koliko se pitanje njihove slobode tiče društva i tradicije u cjelini. Štoviše, redateljica kombinira stvarne intervjue s igranim dijelovima, glumačkim interpretacijama podižući stvarne događaje na posve novu razinu.

Nakon projekcije filma u petak, 19. 3. održat će se razgovor s redateljicom Ivanom Marinić Kragić i protagonisticama Maritom i Fani. Razgovor će moderirati filmski kritičar Nino Kovačić.

Više o terminima projekcija i mjerama sigurnosti potražite na našim stranicama. Ulaznice su već u prodaji, stoga rezervirajte svoje mjesto što prije.