Upoznaj autora nagrađivanog doku-filma O jednoj mladosti

Upoznaj autora nagrađivanog doku-filma O jednoj mladosti

U novom izdanju programa Upoznaj autora, koji je na repertoaru u četvrtak, 24. lipnja u 20 sati, upoznat ćemo jednog od vodećih hrvatskih dokumentarista srednje generacije, Ivana Ramljaka, autora i suautora deset dokumentarnih i igranih filmova kratkog i dugog metra.

Među njegovim ostvarenjima ističe se trilogija dokumentaraca o zaboravljenim prostorima (Kino otokDom boraca i Mezostajun) te dugometražni prvijenac O jednoj mladosti s kojim je pobijedio u balkanskom programu Dokufesta, najznačajnijeg festivala dokumentarnog filma u regiji, a potom trijumfirao i na Danima hrvatskog filma, kao i na prošlotjednoj dodjeli nagrada Dokumetar portala Dokumentarni.net.

U razgovoru koji će moderirati filmska kritičarka Jelena Pašić saznat ćemo više o Ramljakovom redateljskom senzibilitetu, o njegovim počecima s igranim filmovima i trash ostvarenjima o Bori Leeju i sadašnjem radu u dokumentarnoj formi u koje upleće eksperimentalne elemente.

Nakon razgovora slijedi i projekcija Ramljakova uspješnog dugometražnog debija koji, autorovim riječima, prikazuje „neobično vrijeme druge polovice 1990-ih, kad se usred najcrnje konzervativne tuđmanovštine počinju pojavljivati oaze slobode.”

Ulaz na razgovor je slobodan, a za projekciju filma potrebno je kupiti ulaznicu. Također, uoči njegova gostovanja na online platformu volimdokumentarce.net stižu i četiri autorova nagrađivana dokumentarca Brodovi i dalje ne pristajuKino otokMezostajun Dom boraca te će na tjedan dana (od četvrtka 17. lipnja do četvrtka, 24. lipnja) biti dostupni za besplatno gledanje uz promotivni kod UPOZNAJ-AUTORA.