Tjedan Zagreb Film Festivala

Tjedan Zagreb Film Festivala

U ponedjeljak 24. listopada kreće program Najbolji dokumentarci ZFF-a povodom 20. obljetnice festivala. Riječima organizatora, za tu prigodu Dokukino postaje malena vremenska kapsula koja će nas vratiti u vrijeme kada su dokumentarni filmovi konkurirali za nagradu Zlatna kolica.

Selekcija donosi pet filmova iz Italije, Kanade, Južne Koreje, Njemačke i Slovenije nagrađenih na ZFF-u, a među njima su Slaughtera Nicka za predsjednika gdje Rob Stewart posjećuje Srbiju u kojem uživa veliku popularnost, intimni obiteljski portret Laure Halilovic Ja, moja ciganska obitelj i Woody Allen, slovenski film ceste o protoku vremena Putnik Karpo Matjaža Ivanišina, korejski Stari partner o neraskidivoj vezi čovjeka i vjernog vola, te Kapetan i njegov gusar Andyja Wolffa o otmici njemačkog broda i somalskim piratima.

U okviru edukativnog programa ZFF-a održat će se i predavanje Osloni se na marketing u suradnji s radionicom RE-ACT i programom First Cut+, koje će voditi stručnjaci voditelj međunarodnih odnosa Audiovizualnog fonda FVG Alessandro Groppler i savjetnica za marketing i distribuciju te suosnivačica agencije Endorphin Film Sales Christine Pelekani. Tema predavanja polazi od današnjeg koncepta uloge filmaša koji su odgovorni za marketing, prodaju i distribuciju svojih projekata, a pokušava se prikazati način na koji bi se film dao izdvojiti iz gomile drugih naslova.

Svi su programi u organizaciji Zagreb Film Festivala besplatni, ulaz je slobodan do popunjenja mjesta u dvorani.