Prijave za Restartovu Školu dokumentarnog filma otvorene do kraja tjedna!

Prijave za Restartovu Školu dokumentarnog filma otvorene do kraja tjedna!

Dok čekamo početak programa, iskoristite vrijeme i prijavite se na Restartovu ovogodišnju Školu dokumentarnog filma. U Školu, koja će se održavati u Zagrebu od listopada 2023. do veljače 2024., mogu se prijaviti svi zainteresirani za stjecanje znanja i vještina potrebnih za snimanje vlastitog dokumentarca, bez obzira na godine i iskustvo. Rok za prijave je nedjelja 10. rujna.

U Restartovoj Školi stvaranju filma pristupa se kao cjelovitoj djelatnosti, što znači da će se polaznici, osim sa snimanjem, upoznati i s montažom slike i zvuka, produkcijom, dramaturgijom i režijom. Program se temelji na pet međusobno povezanih filmskih vježbi gradiranih od jednostavnih ka složenijima, s tim da je završna vježba ujedno priprema i izrada vlastitog dokumentarnog filma. Vježbe su nadopunjene nizom manjih zadataka za razvoj tehničkih vještina, percepcije, kreativnosti i kritičkog mišljenja, a posebna pažnja posvećuje se analizi različitih filmova i filmskih postupaka. Škola se vodi idejom da je filmski medij dostupan svima i da se svatko može izraziti jezikom filma.

Predavački tim Škole čine domaći i inozemni predavači i mentori. Radi se o iskusnim profesionalcima koji aktivno sudjeluju u domaćoj i međunarodnoj kinematografiji te će polaznicama i polaznicima biti dragocjen izvor znanja, iskustva i savjeta u radu na filmu. Predavači Škole dokumentarnog filma su: redatelj Igor Bezinović, montažerka Hrvoslava Brkušić, multimedijska umjetnica Katerina Duda, redateljica Ana Hušman, fotograf i snimatelj Bojan Mrđenović, snimateljica Dinka Radonić, producent Oliver Sertić, redatelj Nebojša Slijepčević, producentica Vanja Jambrović, snimatelj zvuka Matija Santro i dizajner zvuka Luka Gamulin. Pored stalnih predavača, program Škole uključuje i druge filmske stručnjake kao gostujuće predavače.

Program će se održavati tri puta tjedno: utorkom od 16 do 20 sati, petkom od 20 do 22 sata i subotom od 11 do 16 sati. Prijaviti se mogu svi punoljetni građani, a o ostalim uvjetima, detaljima i vjestima čitajte na webu Škole!