Premijera filma ‘Da je meni ono što mi nije’

Premijera filma ‘Da je meni ono što mi nije’

Je li želja za uspjehom rezervirana samo za mlade i prosperitetne? Je li naivno u pedesetima, s borama i kilama viška, vjerovati i dalje u uspjeh, i to na pjevačkoj estradi? Dokumentarni film Da je meni ono što mi nije (2019) redateljice Višnje Skorin prati prekarnu sudbinu Sandre Jurak, nudeći britak, srčan i duhovit prikaz jedne hrabre potrage za uspjehom čak i kad se isti ne čini nimalo izglednim.

Zagrebačka premijera filma održat će se na Ljetnoj pozornici Tuškanac u petak, 3. srpnja u 21:30, uz gostovanje filmske ekipe i nastup glavne protagonistice. Više informacija možete pronaći na sljedećoj poveznici. Dan nakon, u subotu, 4. srpnja u 19 h pozivamo vas na projekciju u Dokukino KIC, prilikom koje ćemo održati razgovor s autoricom i junakinjom filma.

Sandra Jurak nekadašnja je prateća vokalistica nizu domaćih i regionalnih zvijezda, čije je lice ostalo prepoznatljivo i nakon njezinog dugog perioda odsustva s pozornica. Niz godina radila je istovremeno i u sportskoj redakciji kao montažerka i realizatorica, te kao osobna asistentica jedne estradne zvijezde. Spletom okolnosti, s nogom pristojno u pedesetima, Sandra ostaje bez svih poslova, bez nekog izbora, „vraća se kući“, mami u mali stan, u kvart iz kojeg je otišla prije trideset godina. Novac zaraditi mora pa joj ni jedan posao nije stran: čisti stanove, brine o zgradi, njeguje staricu Šaćiru.

Ipak, Sandrina najveća želja ostaje zarađivati pjevanjem. Iako slava izgleda kao nemoguća misija, prijavljuje se na televizijski show, dajući si još jednu pjevačku šansu. Da je meni ono što mi nije prati Sandrin dramatični životni put na emotivan i potresan način, i sve do ulaska u reality show znakovita naziva, Nikad nije kasno, gdje je u žiriju dočekuju dobro poznati bivši joj estradni suradnici: Vlado KalemberTonči Huljić i Lana Klingor, uz voditeljsku palicu Sanje Doležal.

Film se pretvorio u pravi mali događaj prošlogodišnje festivalske sezone, sa svjetskom premijerom održanom na Sarajevo Film Festivalu, gdje je ušao među pet najboljih filmova prema glasovima publike, a pripala mu je i čast otvoriti prošlogodišnji Liburnia Film Festival u Opatiji.