Početak distribucije neodoljivog dokumentarca i špijunskog trilera Agent Krtica

Početak distribucije neodoljivog dokumentarca i špijunskog trilera Agent Krtica

Ovaj tjedan obilježit će premijera novog naslova u distribuciji Restart Label, intrigantnog čileanskog ostvarenja koji je premijerno prikazan na Sundanceu i koji je bio u uskom izboru za nagradu Oscar. Riječ je o dokumentarcu Agent Krtica redateljice Maite Alberdi poznate po intimnim portretima likova koji se razvijaju u prikazanoj svakodnevici njihovih mikrosvjetova. Prva je projekcija na programu na Međunarodni dan starijih osoba1. listopada.

U neobičnom dokumentarcu, koji na trenutke više podsjeća na nepredvidljive šijunske trilere, upoznajemo 83-godišnjeg Sergija koji u svojim poznim godinama i u stalnom sudaru sa suvremenom tehnologijom postaje neka vrsta Jamesa Bonda na tajnom zadatku u staračkom domu. Avantura glavnog lika počinje kada se prijavi na neobični oglas kojim se traže muškarci između 80 i 90 godina i sposobni za služenje modernom tehnologijom. Sergio se na intervjuu pokaže kao dobar kandidat i privatni istražitelj Rómulo angažira ga u tajnom zadatku istraživanja slučaja zanemarivanja u staračkom domu, a sve pod krinkom novog štićenika ustanove. No s vremenom situacija postaje sve složenija, ulozi su sve veći i emocije sve intenzivnije. U susretu s galerijom usamljenih duša poput kleptomanke Marte koja pati od demencije pa doziva svoju majku, pjesnikinje Perdite koju djeca više ne posjećuju, ali i djevice Berte koja se u njega zaljubljuje, Sergio dopušta da ga preuzmu osjećaji i počinje zaboravljati zašto je zapravo tu.

Ostatak ovotjednog kinorepertoara donosi nove projekcije bračnog dokumentarnog hita Davora Rostuhara i Anđele Rostuhar, Ljubav oko svijeta, koji nastavlja osvajati nagrade i srce publike svojom vizualnom poetikom, otvorenim govornicima i prekrasnim pejzažima. Film možete uhvatiti u petak 1. listopada (21 sat), subotu 2. listopada nedjelju 3. listopada (18 sati) – svakako kupite ulaznice jer bi se mogla tražiti pokoja više!

U subotu i nedjelju prikazujemo i iznimno hvaljeni dokumentarni prvijenac ukrajinske redateljice i pjesnikinje Irine Cilik koji je na prošlogodišnjem Sundanceu odnio nagradu za najbolji dokumentarni film u međunarodnoj konkurenciji. Zemlja je plava poput naranče prati živote samohrane majke Ane i njezino četvero djece na istoku Ukrajine, u gradiću koji je još uvijek razapet u sukobu između separatističkih snaga i vojske. Kako bi stvorili sigurnu zonu u tom ratnom miljeu obiteljski članovi počinju raditi na snimanju filma i kroz tu metatekstualno sferu počinju obrađivati i oblikovati svoje misli i osjećaje prema okovima svakodnevice.

 

Ulaznice možete kupiti na pojedinačnim stranicama filmova ili rezervirati slanjem maila na info@dokukino.net. Vidimo se u kinu!