Početak distribucije dokuhita Starac i roda

Početak distribucije dokuhita Starac i roda

Prije 28 godina Stjepan Vokić pronašao je Malenu propucanog krila, spasio joj je život i od tada njih dvoje svoje dane provode zajedno, većinom u iščekivanju novog proljeća. Malena je 2002. pronašla ljubav svog života. Klepetan, kako ga je Stjepan nazvao, vraća joj se svake godine i zajedno su do sada odgojili 60-ak malenih roda. Kad stigne jesen Klepetan i rode kreću na dalek put natrag prema Africi dok Malena ostaje u selu sa Stjepanom. Bez Stjepana Malena sigurno ne bi preživjela zimu. A što bi Stjepan bez Malene?

Priča o umirovljeniku i udovcu iz Slavonskog Broda zadivila je mnoge i to ne samo susjede u Brodskom Varošu. Stjepana i Malenu prate milijuni ljudi diljem svijeta, a to je odlučio kamerom ovjekovječiti poznato TV lice i redatelj, Tomislav Jelinčić u filmu Starac i roda. Više od 6 godina snimali su svaki pokret Malene u Brodskoj Varoši, bilježeći kamerama Stjepanovu i rodinu svakodnevicu.

Film je na programu od petka 28. svibnja. Ulaznice možete kupiti na posebnoj stranici filma (putem PayPala) ili rezervirati svoje mjesto mailom na info@dokukino.net.