Novo izdanje Demokracije za osnovnoškolce i srednjoškolce početnike

Novo izdanje Demokracije za osnovnoškolce i srednjoškolce početnike

U prosincu krećemo i s novim izdanjem programa Demokracija za početnike u sklopu kojeg se prikazuju filmovi uz moderirane diskusije u suradnji s Hrvatskim debatnim društvom. Ciklus interaktivnih diskusija i projekcija dokumentarnih filmova namijenjen je osvještavanju djece osnovnoškolske i srednjoškolske dobi o izazovima suvremenog društva, definiranju osnovnih pojmova i poticanju na otvoreno kritičko promišljanje i diskusiju.

Ovim programom želimo promovirati socijalno angažirani dokumentarni film koji će mladima jasnije predočiti ozbiljnije i osjetljivije teme te ih potaknuti da svoje stavove izraze javno u moderiranim diskusijama. Osim toga želimo potaknuti interes za dokumentarnim filmom kod mlade publike u kinu kao najprikladnijem mjestu za gledanje filmova.

Na ovosezonskom izdanju prikazuju se The Gig Is Up – Prava cijena online poslova (Shannon Walsh, Kanada/Francuska, 88′), Tobi u bojama duge (Alexa Bakony, Mađarska, 82′), Volim (Anja Koprivšek, Hrvatska, 32′) i Mit o recikliranju (Tom Costello i Benedict Wermter, Njemačka/Danska/SAD, 53′).