Novi filmovi i praznični paketi na VOD platformi

Novi filmovi i praznični paketi na VOD platformi

Uz želju da tlo ispod nas napokon prestane podrhtavati, u novi praznični tjedan na platformi volimdokumentarce.net ulazimo s biografskim filmom Životi Alberta Camusa, posvećenom ovom slavnom filozofu i piscu, autoru Kuge i Stranca. Dokumentarni film prepun prekrasnih arhivskih snimki, hrvatsku je premijeru imao na ovogodišnjem Subversive Festivalu, a otkriva nam kratku i energičnu sudbinu ovog modernog klasika, novinara, borca, pisca i prije svega buntovnika koji je svoj kultni status definitivno stekao s dobitkom Nobelove nagrade 1957. godine. Film Životi Alberta Camusa dostupan je uz minimalnu naknadu od 3 dolara.

Uz želju da zima ipak postane barem doku-sretnija, Restart svim ljubiteljima dokumentarizma poklanja pet najgledanijih dokumentaraca u pola cijene. Riječ je o filmovima Medena zemlja, makedonskom kandidatu za Oscara i jednom od najuspješnijih ostvarenja svih vremena s naših prostora; Srbenka Nebojše Slijepčevića, jedan od najnagrađivanijih hrvatskih dokumentaraca proteklih godina; Selfie, zabavan i istovremeno potresan autoportret dvojice tinejdžera iz srca napuljske mafije, Stieg Larsson: Čovjek koji se igrao vatrom, doks o dramatičnom životu i nasljeđu žestokog švedskog borca protiv nacizma, poznatijeg kao autora globalno popularne trilogije Millennium, te Dubina dva, „forenzički dokumentarac“ srpskog redatelja Ognjena Glavonića, prozvan tako od strane kritičara zbog nevjerojatne preciznosti s kojom se suočava s temom ratnih zločina nad kosovskim Albancima 1999. godine.

Za sve filmove s popustom kao i one besplatne potrebno je upisati kôd DOKU-PRAZNICI. Akcija traje do srijede, 6. siječnja 2021. godine.