Novi dokumentarac Gorana Devića uz razgovor te film o kineskom režimu nadzora

Novi dokumentarac Gorana Devića uz razgovor te film o kineskom režimu nadzora

Novi film nagrađivanog redatelja Gorana Devića Što da se radi? obišao je festivale diljem Europe, a sada na repertoar kina donosimo u suradnji s KineDokom, alternativnom distribucijom europskih dokumentaraca. U fokusu filma koji je nastajao jedanaest godina je propast industrijskog diva, tvornice željezničkih vozila Gredelj u vidu radnika i njihove jalove borbe za očuvanjem svog radnog mjesta i otkupnine koje im tvornica duguje. Riječima Marijana Krivaka za Zonu filma, riječ je o “osebujnoj nostalgičnoj lamentaciju svijetu koji odlazi”.

Dokumentarac je na programu u petak 3. svibnja u 18 sati, a nakon projekcije s redateljem Goranom Devićem i producentom Hrvojem Osvadićem razgovarat će filmska kritičarka Višnja Pentić.

Za vikend prikazujemo uzbudljiv opservacijski dokumentarac o trima Kineskinjama koje se strastveno bore za pravdu dok se susreću sa zastraživanjem pa čak i mučenjem. Uvjerljivim filmskim jezikom i emotivnim pripovijedanjem, uzimajući Kinu kao zrcalo, Potpuno povjerenje Jialing Zhang odvažno progovara o egzistencijalnim opasnostima tehnologije u rukama neobuzdane moći. Na programu je u subotu 4. i nedjelju 5. svibnja u 18 sati.