Masterclass snimatelja Igora Martinovića

Masterclass snimatelja Igora Martinovića

Restart vas poziva na online masterclass hrvatskog snimatelja Igora Martinovića, bivšeg studenta Akademije dramske umjetnosti u Zagrebu koji već godinama radi u SAD-u gdje je ostvario izuzetno respektabilnu snimateljsku karijeru. Masterclass će se održati online u petak, 4. prosinca od 18 do 20 sati, a moderirat će ga redatelj Nebojša Slijepčević. Kako biste pratili masterclass uključite se u točno vrijeme na Youtube kanal Restart Films na poveznici – https://bit.ly/3fQFuhP

Igor je snimio film Čovjek na žici (2008) Jamesa Marsha koji je osvojio Oscara za najbolji dugometražni dokumentarni film, BAFTA-u, te niz drugih nagrada. U zadnjih par godina Igor radi s Errol Morrisom, legendarnim redateljem dokumentarnih filmova, s kojim je snimio Netflixovu doku-igranu miniseriju Wormwood (2017), kao i recentne dokumentarne filmove My Psychedelic Love Story (2020) i American Dharma (2018).

Igor je nominiran za prestižnu nagradu Emmy za snimateljski rad na Netflixovoj seriji Kuća od karata (House of Cards), te za rad na dokumentarnom filmu o Nini Simone, What Happened Miss Simone? (2015). Dobitnik je American Cinematographers Award (2017) za snimateljski rad na HBO-ovoj seriji Kobna noć (The Night of). Igorov trenutno posljednji projekt u narativnom polju je serija za HBO, Autsajder (The Outsider), na kojoj je radio kao snimatelj te redatelj jedne od epizoda.

Napominjemo također kako će masterclass biti interaktivan i gledatelji će moći postavljati pitanja Igoru Martinoviću na chatu ispod Youtube streama.