Ljeto s dokumentarcima u Art parku

Ljeto s dokumentarcima u Art parku

Dokukino KIC zatvara vrata za ovu sezonu i odlazi na ljetnu pauzu. Tijekom ljeta dobar dokumentarac možete pogledati svakog ponedjeljka u Art parku na zagrebačkom Ribnjaku. Program donosi nekoliko raznovrsnih dokseva, a cjeloviti raspored i više informacija o filmovima možete pronaći na sljedećoj poveznici.

ponedjeljak, 13. srpnja u 21 h pogledajte hrvatski skaterski film Tabula Rasa (2019) Raula Žgombe. Dokumentarac je sniman u periodu od 2017. do 2019. na raznim lokacijama po Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji i Danskoj, a zagrebačka je premijera filma održana u Dokukinu KIC.

Film Projekt: Baka (2017) Bálinta Révésza prati jedno neobično, međugeneracijsko putovanje u anarhističku prošlost, a na programu je 3. kolovoza u 21 h. Mađarski doks Ghetto Balboa (2018) Árpáda Bogdána pogledajte 17. kolovoza u 21 h, a u njemu upoznajemo bivšeg mafijaša iz zloglasnog geta u Budimpešti koji podučava boksu mlade iz problematičnih obitelji.

ponedjeljak, 27. srpnja u 21 h na redu je poslastica za sve ljubitelje rock glazbe, dokumentarac Carmine Street Guitars (2018) Rona Manna, o malom njujorškom dućanu ručno rađenih gitara koje obožavaju poznati glazbenici i umjetnici, od Patti Smith Marca Ribota do Jima Jarmuscha i Nelsa ClineaCarmine Street Guitars kulerska je priča o ljubavi prema glazbi koja slavi kreativnost zajednice i magiju načina života koji nestaje.

ponedjeljak, 31. kolovoza u 21 h pogledajte film Sretna zima (2017) Giovannija Totara, slikovit i zabavan doks koji donosi priče turista i sezonskih radnika s plaže Mondello u Palermu. I dok se jedni zadužuju kako bi došli na more, drugi neumorno rade kako bi tijekom sezone zaradili dovoljno da prežive ostatak godine. Sretna zima razotkriva društveni i ekonomski kontekst naoko bezbrižna ljetovanja.