Hommage Albertu Camusu i Film XX

Hommage Albertu Camusu i Film XX

Povodom 60. obljetnice smrti Alberta Camusa, Subversive Film Festival u suradnji s Institut français de Croatie donosi popratni program Hommage – Albert Camus koji povezuje izložbu posvećenu slavnom piscu te biografski dokumentarac Životi Alberta Camusa.

U Dokukinu KIC u utorak, 1. prosinca u 19 h možete pogledati hrvatsku premijeru filma Životi Alberta Camusa francuskog redatelja Georgesa-Marca Benamoua. Riječ je o biografskom dokumentarcu koji pokušava zahvatiti sve ‘živote’ slavnog pisca koji se u svojem stvaranju htio suočiti sa svakim potresom i pritom ostati vjeran ljepoti, ali i poniženima. Nakon projekcije filma održat će se panel o životu i djelu Alberta Camusa u kojem sudjeluju Tomislav BrlekBruno Kragić i Nenad Rizvanović, a koji će biti dostupan i putem streama. Ulaz je besplatan, a film ćete moći pogledati i od 1. prosinca u 19 h na našoj platformi volimdokumentarce.net.

Popratni dio ovogodišnjeg Subversivea donosi i program Film XX: Ženski filmski narativi koji u srijedu, 2. prosinca u 19 h predstavlja film Tko se boji ideologije? redateljice Marwe Arsanios. Doks donosi priče o društvenim eksperimentima koje su poduzele žene u trima ratom pogođenim područjima Bliskog istoka. U svim trima zajednicama kao ključno se nameće pitanje reaproprijacije zemlje i sredstava proizvodnje, a sve tri ekofeminističke strategije dovodi do svojevrsnog samoupravljanja, te stvaranja i transmisije znanja. Ulaz je besplatan, a film možete pogledati i online na poveznici.