Dokukino KIC i u vašem domu

Dokukino KIC i u vašem domu

U tijeku kampanje za mjere doku-izolacije posvećene olakšavanju života za vrijeme pandemije uz 20 potpuno besplatnih naslova na platformi volimdokumentarce.netRestart pokreće novu akciju – ovoga puta s izborom najboljeg s repertoara Dokukina KIC s novim naslovima koje ćemo dodavati svaki tjedan.

Svoj virtualni rad Dokukino započinje s tri naslova, od kojih se ističe biografski dox Ptica na žici, snimljen tijekom turneje Leonarda Cohena iz davne 1972. kada je ovaj legendarni kantautor bio na početku svojih tridesetih, ali s već postignutim kultnim statusom među ljubiteljima njegova specifičnog izričaja melankoličnog folk-šansonijera.

 

Film će biti dostupan na 48 sati potpuno besplatno počevši od srijede, 8. travnja, a nakon toga moći će se pogledati uz minimalnu naknaduPticu na žici donosimo u suradnji s Beldocs – Međunarodnim festivalom dokumentarnog filma, a tijekom narednih tjedana bit će tu još filmskih iznenađenja iz njihove bogate ponude.

 

Na platformi je dostupan još jedan intrigantni biografski dox – Stieg Larsson – Čovjek koji se igrao s vatrom o švedskom novinaru i istraživaču  najpoznatijem kao autoru bestselerske trilogije Milenijum.

Uz minimalnu naknadu pogledajte i film Carmine Street Guitars. Ova šarmantna i dirljiva posveta rock ikonografiji donosi priču o malenom glazbenom dućanu koji se u srcu Greenwich Villagea opire sveprisutnoj gentrifikaciji.

Podsjećamo da je na platformi volimdokumentarce.net još uvijek dostupno 20 potpuno besplatnih naslova kao i stotinjak tematski i žanrovski raznolikih filmova dostupnih uz minimalnu naknadu.

*Popis besplatnih naslova i detaljne upute za gledanje: https://bit.ly/2QHZIio

*Posebna napomena: svi Dokukino posjetitelji koji imaju godišnje iskaznice moći će sva tri nova naslova pogledati besplatno na neograničeno vrijeme, a upute o proceduri dobit će putem e-maila.