Distribucijski naslovi u novom tjednu

Distribucijski naslovi u novom tjednu

U novom lipanjskom tjednu očekuju nas tri naslova u distribuciji Restart Labela: poljska Zalagaonica Łukasza Kowalskog, nagrađivani i zabavni film Cema Kaye Ljubav, smrt i njemačke marke, te Vodič za ljubav i borbu protiv kapitalizma Basilea Carré-Agostinija.

Zalagaonica, koju prikazujemo od petka 9. lipnja do nedjelje 11. lipnja, donosi priču iz “poljskog Detroita” o paru ekscentričnih biznismena koji se uslijed zatvaranja obližnjih rudnika i sve veće nezaposlenosti trude spasiti ono malo biznisa koje im je dostupno. Bez obzira na financijske gubitke, zalagaonica ostaje nezamjenjivo središte života lokalne zajednice. Uz prijeteću katastrofu, vlasnici poduzimaju posljednji pokušaj da spase svoj posao, ali i svoju ljubav.

Na programu je i nagrađivani glazbeni dokumentarni esej Ljubav, smrt i njemačke marke. On nas vodi u Njemačku šezdesetih godina prošlog stoljeća, kada dolazi velik broj gastarbajtera iz Turske. Doseljenike je od početka, kao nezaobilazan dio kulture, pratila njihova glazba, djelić doma u stranoj zemlji. Tijekom godina, nezavisni glazbeni smjerovi koji nisu postojali ni u njihovoj domovini razvijaju se u Njemačkoj. Cem Kaya prikazuje snažan duh i energiju vremena na zabavan, složen, ritmičan i dinamičan način.

Šarmantan dokumentarac Carré-Agostinija o bračnom paru Monique i Michelu Pinçon-Charlotu, francuskim sociolozima, u subotu 10. lipnjaMonique i Michel zajedno su više od 50 godina i mogli bi živjeti ugodan i miran umirovljenički život u svojem ljupkom domu u okolici Pariza. No kako da se odmore kada se treba boriti protiv kapitalizma?