Demokracija za početnike!

Demokracija za početnike!

U prosincu 2021. Dokukino KIC donosi novo izdanje programa Demokracija za početnike. U sklopu programa prikazujemo dokumentarce Zašto skačem (18. 12. u 14 h), Djevojčica (21. 12. u 12 h), Greta (28. 12. u 17 h) i Lake lekcije (29. 12. u 17 h) uz moderirane diskusije u suradnji s Hrvatskim debatnim društvom. Program je namijenjen djeci osnovnoškolske i srednjoškolske dobi a ulaz je slobodan.

Demokracija za početnike je ciklus interaktivnih diskusija i projekcija dokumentarnih filmova s namjerom osvještavanja djece osnovnoškolske i srednjoškolske dobi o izazovima suvremenog društva, definiranja osnovnih pojmova i poticanja na otvoreno kritičko promišljanje i diskusiju. Ovim programom želimo promovirati socijalno angažirani dokumentarni film koji će mladima jasnije predočiti ozbiljnije i osjetljivije teme te ih potaknuti da svoje stavove izraze javno u moderiranim diskusijama. Osim toga želimo potaknuti interes za dokumentarnim filmom kod mlade publike u kinu kao najprikladnijem mjestu za gledanje filmova. Program organiziramo u suradnji s Hrvatskim debatnim društvom.

Navedenim aktivnostima dolazi do stvaranja slobodnog i neformalnog prostora za razgovor, suočavanje i analizu društvenih tabua, problema i pitanja s kojima se mladi susreću. Kombiniranjem angažiranih dokumentarnih filmova i otvorene diskusije želimo osnažiti mlade ljude na otvorenost, promišljanje i odgovornost prema okolini.