Beogradski novi talas za ljude budućnosti

Beogradski novi talas za ljude budućnosti

U godini obilježavanja 40. rođendana kultne novovalne kompilacije PAKET ARANŽMAN u subotu 11. prosinca u 20 sati u Velikom pogonu Tvornice kulture održat će se slavljenički koncert na kojem će nastupiti najdugovječniji beogradski novovalni bend, Električni orgazam. Predvođeni 19-godišnjim Srđanom Gojkovićem Giletom, bend je u samo nekoliko mjeseci početkom 1980-ih doživio veliku popularnost. S grupama Idoli i Šarlo Akrobata malo kasnije sudjeluju na jednom od najvažnijih albuma u povijesti domaće glazbe pod nazivom Paket aranžman i tako započinju novi glazbeni pravac, tzv. „novi val“.

Povodom koncerta prikazujemo dokumentarni film u režiji Marije Vukić, Električni orgazam za ljude budućnosti s prekooceanske turneje u proljeću 2018. godine. Portret jednog od najpopularnijih i najdugovječnijih rok bendova na prostorima bivše Jugoslavije otkriva nam zanimljive i manje poznate detalje koji su činili njihovu 39 godina dugu karijeru, a sve direktno iz sjećanja samih članova benda. Mnogi članovi prošli su kroz Električni orgazam u posljednja četiri desetljeća, ali bend je odolijevao svim promjenama, pa i vremenu. Čitavo vrijeme ostaju posvećeni karakterističnom, tvrdom zvuku. Iza njih su dvoznamenkasta izdanja ploča i brojni hitovi za sva vremena kao što su ‘Zlatni papagaj’, ‘Debela’, ‘Ja sam težak kao konj’, ‘Kapetan Esid’, ‘Bejbe ti nisi tu’ , ‘Da si tako jaka’ i mnogi drugi. Premijerno je prikazan na festivalu Beldocs IDFF u domaćem natjecateljskom programu, a u kinu će se moći pogledati u tri termina, od petka 10. prosinca do nedjelje 12. prosinca.

Ulaznice možete kupiti online ili rezervirati slanjem maila na info@dokukino.net, a o trenutno važećim epidemiološkim mjerama čitajte ovdje.