Hall of Fame: Hipoteza ukradene slike

  • L'Hypothèse du tableau volé /
  • režija: Raúl Ruiz /
  • Francuska /
  • 1978. /
  • 66'
jezik: francuski , titlovi: engleski
Loading Filmovi
  • Ovaj film je prošao.

Hall of Fame: Hipoteza ukradene slike

Tijekom razgovora s čovjekom izvan kadra koji s njim radi intervju, neimenovani i pogrešnim procjenama sklon kolekcionar umjetnina svog sugovornika i gledatelje upoznaje sa slikarskim opusom Frédérica Tonnerrea, ne osobito uspješnog francuskog slikara iz 19. stoljeća. I kolekcionar i njegov sugovornik motivirani su željom za rješenjem zagonetke nestalog sedmog Tonnerreova platna. Kolekcionar drži da Tonnerreove slike predstavljaju ključ za otkrivanje veće zagonetke, zacijelo povezane s nekim povijesnim skandalom. Da bi se zagonetka odgonetnula, potrebno je pronaći sedmu sliku, prema kolekcionaru presudnu. No dok on vjeruje da ta slika postoji i da je ukradena, njegov sugovornik smatra da ona nikad nije ni postojala. Žanrovski se krećući područjem detektivskog trilera s narativnim okvirom lažnog dokumentarca, Rúiz je zajedno s piscem i suscenaristom Pierrom Klossowskim kreirao svojevrsnu meditaciju o različitim oblicima stvarnosti i njezine interpretacije. Posrijedi je parodija umjetničkog dokumentarca koja je isprva trebala biti realizirana kao ozbiljan Rúizov dokumentarac o Klossowskom, no obojica su ubrzo shvatila da im djela potonjeg nude zahvalan materijal za drugačiji projekt te zajedno stvaraju kultni eksperimentalni film detekcije.

Uvodnu riječ u film dat će filmska kritičarka Višnja Pentić.

Film prikazujemo u sklopu ciklusa Pseudodokumentarci u sklopu kojeg promišljamo odnos dokumentarnog i igranog žanra i prikazujemo najistaknutije međunarodne i regionalne fiktivne dokumentarce.

Hall of Fame – vodič kroz povijest dokumentarnog filma serija je predstavljanja najznačajnijih dokumentaraca koji su svojim inovativnim pristupom utjecali na razvoj dokumentarizma.

Ulaznice

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Ulaznice are no longer available
09 veljača
Datum: 09.2.2024.
Vrijeme: 19:00 - 20:30

Dokukino KIC

Preradovićeva 5
  • Uloge: Jean Rougeul, Chantal Paley, Jean Raynaud, Daniel Grimm, Isidro Romero, Jean Reno