Dokukino Eter: Snajka: Dnevnik očekivanja (uz razgovor s redateljicom)

  • režija: Tea Vidović Dalipi /
  • Hrvatska, Italija, Kosovo /
  • 2023. /
  • 75'
jezik: hrvatski, engleski, albanski, romani, titlovi: hrvatski
Loading Filmovi
  • Ovaj film je prošao.

Dokukino Eter: Snajka: Dnevnik očekivanja (uz razgovor s redateljicom)

Peto izdanje Dokukina Eter, produkta suradnje Dokukina KIC, Radio Studenta i Kluba studenata Fakulteta političkih znanosti održat će se u nedjelju, 10. 12. u 17 sati kada prikazujemo nagrađivani doku-hit Snajka: Dnevnik očekivanja redateljice Tee Vidović Dalipi o suživotu na bojnom polju obiteljskih očekivanja.

Snajka: Dnevnik očekivanja je participativno-opservacijski dokumentarac o hrvatsko-romskom paru, Tei i Mirsadu, njihovoj kćerki Fridi i pokušaju zajedničkog života, razapetog između pritisaka obitelji i kompromisa na koje su oboje spremni pristati. Mirazi koje su dobili ekonomski su i kulturalno praktički nespojivi pa je pred njima nezahvalan izazov balansiranja vlastite obiteljske prtljage, prikvačene kao ostavština prošlih generacija na putu između Hrvatske i Kosova. Povezani željom da pronađu rješenje za nerealna očekivanja svojih obitelji, Tea i Mirsad upustit će se u kompleksnu igru prilagodbe što će se u konačnici pokazati utegom u njihovoj vlastitoj intimi. Ovaj izuzetno osoban film razotkriva niz obiteljskih rituala, tradicijskih stereotipa, pa i kulturnog rasizma, u kojima dvoje zaljubljenih pokušavaju pronaći pravu mjeru između zadovoljavanja slike koju o njima imaju njihovi roditelji i potrebe da zadrže svoje autentično ja i žive prema vlastitim vrijednostima. Tea i Mirsad će roditeljima uporno pokušavati biti poslušna djeca, a svojoj kćerkici Fridi slobodoumni mama i tata što se čini kao nemoguć zadatak, svoj ljubavi unatoč.

Nakon filma uslijedit će razgovor s redateljicom Teom Vidović Dalipi koji će voditi Petra Galović i Paula Kovačić s Radio Studenta.

Ulaz na projekciju i razgovor je 2 eura.

 

Dokukino Eter je filmsko-diskurzivni program koji smo pokrenuli u suradnji s Klubom Studenata FPZG i Radio Studentom. Prošle godine krenula je obnova zgrade FPZG te su Klub Studenata FPZG i Radio Student ostali bez prostora za izvannastavne aktivnosti i studija na legendarnom 5. katu Lepušićeve. Kroz zajednički program Dokukino Eter želimo otvoriti svoj prostor studentima i mladima, potaknuti ih na otvoreno kritičko promišljanje i diskusiju, te promovirati društveno angažirane i umjetnički relevantne dokumentarce. U sklopu programa studenti samostalno biraju filmove, razgovaraju s gostima, te osmišljaju i organiziraju događanje, a u planu je i niz drugih aktivnosti poput radionice za stvaranje kratkih tematskih videa Lokalne filmske priče.

Autorica vizuala za Dokukino Eter je Tereza Kelam.

Ulaznice

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Ulaznice are no longer available
10 prosinac
Datum: 10.12.2023.
Vrijeme: 17:00 - 19:00

Dokukino KIC

Preradovićeva 5