AI i virtualni svjetovi: Bijelo na bijelom

  • režija: Viera Čákanyová /
  • Češka, Slovačka /
  • 2020. /
  • 74'
jezik: engleski, slovački, titlovi: hrvatski
Loading Filmovi
  • Ovaj film je prošao.

AI i virtualni svjetovi: Bijelo na bijelom

Film je videodnevnik koji je redateljica Viera Čákanyová vodila boraveći na poljskoj stanici na Antarktiku. Čákanyová se upušta u razgovor s umjetnom inteligencijom, debatirajući s njom o prirodi filma, umjetnosti i smislu života. Videozapisi koji prikazuju autoričinu svakodnevicu na stanici suprotstavljeni su lirskim slikama netaknute antarktičke prirode, a film je upotpunjen njezinim komentarima i mislima potaknutim usamljenošću usred beskrajne bjeline krajolika.

Ovaj krajolik djeluje kao čista monokromatska droga.

Projekciju će popratiti razgovor s redateljicom Vierom Čákanyová online.

Film prikazujemo u sklopu ciklusa AI i virtualni svjetovi u suradnji s KineDokom, alternativnom distribucijom europskih dokumentarnih filmova koja okuplja oko 200 netradicionalnih prikazivačkih mjesta u šest europskih zemalja.

Festivali i nagrade:

JIHLAVA INT’L DOCUMENTARY FF 2020 – Nagrada za najbolji međunarodni dokumentarac / SHEFFIELD INT’L DOCUMENTARY FESTIVAL 2021 / DOKUFEST 2021 – Nagrada Green Dox / ZAGREBDOX 2021

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available
10 prosinac
Datum: 10.12.2023.
Vrijeme: 19:00 - 21:00

Dokukino KIC

Preradovićeva 5