21. HRFF: Zagovaračka moć civilnog društva u kontekstu izbora (panel)

Loading Filmovi
  • Ovaj film je prošao.

21. HRFF: Zagovaračka moć civilnog društva u kontekstu izbora (panel)

Ovaj događaj, usmjeren na građanske aktivistkinje i aktiviste započet će s uvodnom panel raspravom o utjecaju građanskih inicijativa na izborni proces, političke aktere i birače e tijekom izbornih kampanji, čiji su uvodničari/ke Sanja Sarnavka, SOLIDARNA, Berto Šalaj, FPZG, Marko Kovačić, IDIZ i Ante Šalinović, IPSOS.

Slijedi informativno-edukativna radionica o tehnikama i taktikama javnog zagovaranja, uz primjere dobre prakse koje je podržao Fond za aktivno građanstvo te s posebnim osvrtom na izborni kontekst. U sklopu radionice, predstavit će se i dva aktualna izvora financiranja građanskih zagovaračkih akcija i kampanji – Poziv za provedbu akcija za obranu EU vrijednosti u sklopu programa Impact4Values /CERV te Poziv za dodjelu sredstava u sklopu Fonda za žene Zaklade SOLIDARNA za Akcije u zajednici.

 

Svrha je događaja doprinijeti pripremama građanskih zagovaračkih akcija tijekom izborne godine kada je pažnja medija, političara ali i građana u većoj mjeri usmjerena na javne probleme.

Ovaj događaj organizira Zaklada SOLIDARNA u sklopu programa ACF Hrvatska, CERV i Fond za žene , a zajednički ga vode Marina Škrabalo, Marinella Matejčić i Sanja Sarnavka.

07 prosinac
Datum: 07.12.2023.
Vrijeme: 15:00 - 17:00

Dokukino KIC

Preradovićeva 5