Tri tužna tigra

  • Tres tristes tigres /
  • režija: Raúl Ruiz /
  • Čile /
  • 1968. /
  • 100'
jezik: španjolski, titlovi: engleski
Loading Filmovi
  • Ovaj film je prošao.

Tri tužna tigra

Ruizov zapažen debi, svojedobno nagrađen Zlatnim leopardom na filmskom festivalu u Locarnu, temelji se na drami Alejandra Sievekinga i prati nekoliko protagonista koji se pokušavaju izboriti za život u zapuštenom podzemlju Santiaga prije dolaska Allendea na vlast. Tito se odselio u Santiago u potrazi za boljim životom i radi kao prodavač auta no zbog posla je po stalnim pritiskom i nadzorom svojeg šefa Rudyja. Jednog vikenda nađe se sa sestrom Amandom i neznancem kojeg zovu Lucho. Tijekom pijane večere troje mladih zgubidana susreću mnoge zanimljive likove i razgovaraju o mnogim temama između ostalog o utopizmu. Skoro se potuku s grupom mladića koji sjede za susjednim stolom i pjevaju domoljubne pjesme. Nokturalna, alkoholom natopljena odiseja kroz Santiago 1960-ih sastavljena od niza pijanih susreta, čavrljanja i tučnjava.

Pod vidnim utjecajem francuskog novog vala i Cassavetesa Ruiz u svojem prvijencu primjenjuje mnogo realističniji pristup nego u svojim kasnim radovima, ali njegova prepoznatljiva razigranost, osjećaj za atmosferu i sposobnost razotkrivanja veličanstvenosti grotesknog, već se počinje očitovati. Tri tužna tigra bila su prvi od tri filma koje je Ruiz snimio u Čileu prije nego što je zbog vojnog udara 1973. morao emigrirati u Francusku.

 

Film prikazujemo u okviru novog ciklusa Čile – Filmom protiv zaborava povodom kinopremijere novog filma Maite Alberdi, pretendenta za Oscara Beskrajno sjećanje. U ciklusu se prisjećamo drugih zapaženih dokumentarnih ali i igranih ostvarenja koja se bave turbulentnom poviješću i političkim zbivanjima u Čileu, te mehanizmima individualnog i kolektivnog sjećanja.

Ulaznice

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Ulaznice are no longer available
17 veljača
Datum: 17.2.2024.
Vrijeme: 19:00 - 21:00

Dokukino KIC

Preradovićeva 5