Snolovka

  • Dreamcatcher /
  • režija: Kim Longinotto /
  • UK, SAD /
  • 2014. /
  • 98'
jezik: engleski, titlovi: hrvatski
Loading Filmovi
  • Ovaj film je prošao.

Snolovka

Snovolovka je energičan portret bivše prostitutke Brende Myers-Powell, koja u Chicagu pomaže ženama i djevojkama da se izbave iz začaranog kruga seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja. Ovaj film ogolio je skriveno nasilje koje uništava živote mladih žena, njihovih obitelji i zajednica. Upravo je Brendino nepokolebljivo pomaganje očajnim ženama ono što im vraća nadu. Njezina vlastita priča o napuštanju takvog načina života nadahnjuje ih da i same naprave zaokret u svom životu.

Kim Longinotto rođena je 1952. u Londonu. Jedna je od najvažnijih i najnagrađivanijih predstavnica britanske škole dokumentarizma, Međunarodno priznata dokumentaristica poznata je po svojoj istančanoj i nenametljivoj opservacijskoj metodi, odanosti načelima cinéma vérité, izražajnim i humanim portretima svojih karizmatičnih, a katkad i kontroverznih, protagonistica, te emotivnom i suosjećajnom pristupu nepoznatim temama. Studirala je kameru i režiju na Nacionalnoj školi za film i televiziju u Beaconsfieldu u Engleskoj, gdje sada povremeno predaje. Od 1976. režirala je, snimila i producirala dvadesetak filmova koji su osvojili brojne nagrade na prestižnim međunarodnim festivalima kao što su Cannes, Sundance, Amsterdam, Chicago i mnogi drugi.

Festivali i nagrade:

FILMSKI FESTIVAL SUNDANCE 2015. – najbolji svjetski dokumentarac / ZAGREBDOX 2015.

Recenzije:

“U srži se radi o jednostavnom filmu, ali i o rigoroznom filmu punom suosjećanja.” Mark Adams, Screen Daily

“Ljubavno pismo istinskoj američkoj heroini koja luta ulicama grada.” The Playlist

 

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available
24 ožujak
Datum: 24.3.2023.
Vrijeme: 19:00 - 21:00

Dokukino KIC

Preradovićeva 5