Premijera završnih filmova Škole dokumentarnog filma

  • Hrvatska /
  • 2020./2021. /
Loading Filmovi
  • Ovaj film je prošao.

Premijera završnih filmova Škole dokumentarnog filma

U četvrtak, 3. ožujka u 19 sati održat će se svečana projekcija završnih dokumentarnih filmova nastalih na Restartovoj Školi dokumentarnog filma tijekom 2020. i 2021. godine.

Usprkos pandemiji i potresima dva izdanja Škole dokumentarnog filma ipak su se održala 2020. i 2021. godine. U takvim okolnostima nažalost mnogi dobri planovi su propali, ideje se nisu mogle realizirati, a veliki trud je nekada bio uzalud. Polaznici koji su u posljednje dvije godine pohađali ŠDF mogli su iz prvih pokušaja naučiti da proces rada na filmu nije lak. No nakon raznih peripetija i muka, premišljanja, razmišljanja i domišljanja neki filmovi su završeni.

Oba izdanja Škole pohađalo je desetero polaznika koji su savladali sva potrebna znanja za kompletnu produkciju dokumentarnog filma. Polaznici i polaznice su svoja znanja usavršavali i s brojnim domaćim i stranim profesionalcima i dokumentaristima: Anom Hušman, Igorom Bezinovićem, Nebojšom Slijepčevićem, Hrvoslavom Brkušić, Dinkom Radonić, Bojanom Mrđenovićem, Katerinom Dudom, Bornom Buljevićem, Vanjom Jambrović i Srđanom Kečom. Hvala svim polaznicima na ustrajnosti i volji da u procesima sudjeluju!

Polaznici i polaznice programa Škole 2019./2020. bili su: Vlasta Cirkveni, Franko Dujmić, Mladen Ivanović, Dunja Ivezić, Slaven Krejačić, Sara Simić, Timy Šarec, Goran Ševo, Zlata Cetina Terzić i Omi Žganec.

Polaznici i polaznice programa Škole 2020./2021. bili su: Juraj Borić, Michele Bulešić, Hana Japundžić, Mia Knežević, Kim Kukuruzović, Nataša Kraljević Kolbas, Stella Leboš, Ante Mihaljević, Tena Petrović i Andrea Taraš.

Ulaz na projekciju je besplatan a besplatnu ulaznicu potrebno je rezervirati na info@dokukino.net. Nakon projekcije predviđeno je druženje s polaznicima i voditeljima Škole.

Škola dokumentarnog filma zasnovana je na ideji da je filmski medij danas dostupan svima i da se svatko može izraziti jezikom filma, te iz godine u godinu pomaže svojim polaznicima/cama usvojiti osnovne i napredne vještine potrebne za snimanje vlastitog dokumentarca, bolje razumijevanje filma i produkcijskih procesa s naglaskom na sudjelovanju i aktivnoj participaciji. Program je financiran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Zagreba – Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, Društva hrvatskih filmskih redatelja i Zaklade Kultura Nova.

Više o Školi dokumentarnog filma saznajte na službenoj ili istoimenoj Facebook stranici.

03 ožujak
Datum: 03.3.2022.
Vrijeme: 19:00 - 21:00

Dokukino KIC

Preradovićeva 5