Ponoćna obitelj

  • Midnight Family /
  • režija: Luke Lorentzen /
  • SAD, Meksiko /
  • 2019 /
  • 81'
Loading Filmovi
  • Ovaj film je prošao.

Ponoćna obitelj

Mexico City na svojih 9 milijuna stanovnika ima samo 45 ambulantnih kola koje pokriva javno zdravstvo. Ostale potrebe pokrivaju privatni (polu)ilegalci koji se nesmiljeno bore za svakog pacijenta, utrkujući se s konkurencijom kroz kaotični gradski promet kako bi prije njih došli na mjesto nesreće.

Jedna od njih je i obitelj Ochoa, kojoj je kaos na ulicama ovog megalopolisa prilika za stjecanje kakve takve zarade. Prateći obitelj koja pokušava preživjeti na ruševinama devastiranog meksičkog zdravstvenog sustava, Ponoćna obitelj istražuje goruća pitanja privatizacije zdravstvene zaštite, nebrigu vladajuće kaste i kompleksnost osobne odgovornosti.

jezik: španjolski; titlovi: hrvatski

Nakon kinopremijere filma u petak, 27. studenoga u 19 h održat će se razgovor u kojem sudjeluju novinarka Nataša Škaričić koja godinama prati zdravstvo te priprema doktorat iz medicinske etike i doc. dr.sc. Aleksandar Džakula (liječnik specijalist zdravstvene zaštite i socijalne medicine i predavač na Školi Narodnog zdravlja Andrija Štampar i Medicinskom fakultetu u Zagrebu), a moderira ga aktivistkinja Ana Vračar (BRID).

 

Festivali i priznanja:

SUNDANCE – posebna nagrada žirija za kameru u kategoriji američkog dokumentarca / IDFA – najbolja montaža / CPH:DOX – posebno priznanje žirijaNagrada F:act / SHEFFIELD DOC/FEST– Grand Prix / WATCHDOCS  – najbolji film / GUADALAJARA FF – najbolji dugometražni dokumentarni filmnajbolji redatelj / BERGEN IFF – najbolji dokumentarac / i brojni drugi

 

Recenzije:

Zastrašujuć i uzbudljiv. Manohla Dargis, New York Times

Ovo remek-djelo zauvijek će promijeniti način na koji gledate na dokumentarce. Stil akcijskog filma, tema društveno-političke drame, a opet, dokumentarni film, s kamerom koja je uvijek točno postavljena da uhvati društvo na rubu moralnog kolapsa. Jordan Ruimy, The Playlist

06 prosinac
Datum: 06.12.2020.
Vrijeme: 19:00 - 20:30
Repriza:

28. studenoga 2020. u 19:00

29. studenoga 2020. u 19:00

6. prosinca 2020. u 19:00