Gradski kulturni centri: Prema integraciji s nezavisnom scenom? (panel)

Loading Filmovi
  • Ovaj film je prošao.

Gradski kulturni centri: Prema integraciji s nezavisnom scenom? (panel)

U nastavku projekta Kulturna infrastruktura zajednice u organizaciji Subversive Festivala i Kulturno informativnog centra održat će se panel-rasprava pod naslovom Gradski kulturni centri: Prema integraciji s nezavisnom scenom? U fokusu panela bit će analiza organizacijskih kapaciteta gradskih kulturnih centara, njihove uloge u povezivanju kulturnog i umjetničkog života u četvrtima u kojima djeluju, s ciljem da u raspravi pokažemo nekoliko različitih perspektiva na strukturu i dinamiku kvartovskog organiziranja kulturne proizvodnje.

Na panelu će sudjelovati:
Morana Foretić – kazališna redateljica i pedagoginja, viša stručna suradnica u Centru kulture na Peščenici – KNAP
Josip Forjan – ravnatelj Kulturnog centra Travno
Maja Jurić Ivoš – ravnateljica Centra za kulturu i film Augusta Cesarca
Ana Kutleša – kustosica i članica kolektiva BLOK
Antonija Letinić – suradnica za razvojne projekte u Zakladi Kultura Nova i članica Upravnog vijeća Centra za kulturu i informacije Maksimir

Razgovor moderira Leonardo Kovačević a ulaz na panel je besplatan.

Uoči panela, u srijedu, 22. siječnja u 19 h održat će se projekcija utjecajnog dokumentarca Urbanized (Gary Hustwit, 2011) o urbanom dizajnu i planiranju koji sagledava razne probleme i strategije u pozadini oblikovanja i upravljanja javnim prostorima. Uz razgovor s arhitektima, urbanistima, umjetnicima, aktivistima, političarima i stručnjacima posjećujemo gradove u Njemačkoj, SAD-u, Brazilu, Indiji, Kolumbiji, Kini i Južnoafričkoj Republici i saznajemo koje konkretne mjere neki od njih poduzimaju kako bi urbanu estetiku i identitet uskladili sa zahtjevima društvene jednakosti, očuvanja okoliša, socijalne inkluzije i ekonomske isplativosti. Film prikazujemo s engleskim titlovima, a ulaz je besplatan.

23 veljača
Datum: 23.2.2023.
Vrijeme: 19:00 - 20:30

Dokukino KIC

Preradovićeva 5