Bezness as Usual

  • režija: Alex Pitstra /
  • Nizozemska, Njemačka, Švedska, Švicarska, Tunis /
  • 2016 /
  • 93'
jezik: nizozemski, arapski, engleski, titlovi: hrvatski
Loading Filmovi
  • Ovaj film je prošao.

Bezness as Usual

U osamdesetima tunisko ljetovalište Sousse bilo je ultimativna meka europskih turistkinja u potrazi za prolaznom avanturom s lokalnim galebovima. Plod jedne od tih kratkih veza bio je i autor ovog prokleto duhovitog filma Nizozemac Alex Pitstra, rođen kao Karim Alexander Ben Hassen.

Alex se vraća u Sousse kako bi upoznao oca i pokušao izgraditi odnos sa svojom proširenom obitelji koja ga tretira kao bogatog zapadnjaka spremnog da odriješi kesu. Obiteljskom stolu pridružuje se i njegova feministička polusestra koja živi u Baselu, gdje radi kao neurokirurginja. No Sousse više nije onakav kakav je nekad bio. Revolucija jasmina ispraznila je njegove hotele i pretvorila ih u aveti. Kako bi prevladao krizu identiteta Alex se mora suočiti s kulturnim razlikama i pomiriti s vlastitim korijenima.

Festivali i priznanja:
LOCARNO FF / TORONTO IFF / DUBAI IFF / ZURICH FF / SUBVERSIVE FF – nagrada Wild Dreamer za najbolji dokumentarac

Recenzije:
Mohsen voli žene i dobru poslovnu priliku, no njegova djeca misle da je vrijeme da njihov otac smisli novi bezness plan. ‘Bezness as Usual’ je zanimljiv, iznimno zabavan i intiman portret suvremene muslimanske obitelji u kojem dolazi do sukoba između tradicionalnog i modernog svjetonazora. Pat Mullen, POV magazine

12 srpanj
Datum: 12.7.2020.
Vrijeme: 19:00 - 21:00
Repriza:

12. srpnja 2020. u 19:00