Ženski odgovor

  • Riposte féministe /
  • režija: Simon Depardon & Marie Perennès /
  • Francuska /
  • 2022. /
  • 87'
jezik: francuski, titlovi: hrvatski
Loading Filmovi
  • Ovaj film je prošao.

Ženski odgovor

„Seksizam je posvuda – ali smo i mi“ Tek je jedan od slogana zalijepljenih po ulicama Francuske u ovom aktualnom dokumentarcu koji je premijeru imao na prošlogodišnjem izdanju Filmskog festivala u Cannesu. Marie Perennès i Simon Depardon prate deset ženskih kolektiva koji prosvjeduju protiv zlostavljanja, silovanja, femicida i policijskog nedostatnog odgovora na rodno motivirane zločine. Noću izlaze na ulice i crnom bojom ispisuju poruke podrške žrtvama mizoginije. Nadahnjujuć film o ženama koje se usuđuju suprotstaviti svakodnevnom seksizmu i rodno uvjetovanom nasilju u svijetu u kojem se za prava žena još uvijek potrebno boriti svakodnevno.

Film prikazujemo povodom Međunarodnog dana žena u sklopu 9. izdanja Ženijalnih dana u organizaciji Kino mreže. Ovogodišnji program Ženijalnih dana odvija se u partnerstvu s Francuskim institutom u Hrvatskoj u sklopu Mjeseca Frankofonije.

Festivali:

CANNES FILM FESTIVAL 2022

Recenzije:

„Poruku filma nije moguće ignorirati – promjena dolazi“ Andrew Murray, The Upcoming

„Film koji mladim ženama daje platformu i prati dijalog o uzroku njihove borbe“ Anna Smith, Deadline

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available
10 ožujak
Datum: 10.3.2023.
Vrijeme: 19:00 - 21:15
Repriza:

11. ožujka 2023. u 21:00

12. ožujka 2023. u 19:00

Dokukino KIC

Preradovićeva 5