WHY SLAVERY? Tajni robovi Sjeverne Koreje: Dolarski junaci

  • North Korea's Secret Slaves: Dollar Heroes /
  • režija: Carl Gierstorfer & Sebastian Weis /
  • Njemačka, Sjeverna Koreja, Danska /
  • 2018. /
  • 59'
jezik: korejski, engleski, poljski, titlovi: engleski
Loading Filmovi
  • Ovaj film je prošao.

WHY SLAVERY? Tajni robovi Sjeverne Koreje: Dolarski junaci

O režimu koji je na snazi u Sjevernoj Koreji jako se malo zna, ali on je svejedno notoran po  financijskim izazovima s kojima se mora nositi u svojim ambicioniznim geostrateškim i političkim planiranjima. Vladajući predvode jednu od najvećih robovlasničkih operacija na svijetu, oslanjajući se na izvoz radne snage. Njihovi radnici nalaze se po cijelome svijetu, od Rusije i Kine, pa sve do određenih država članica Europske Unije. Televizijski dokumentarac uključuje materijale snimane u tajnosti, uz snažna svjedočanstva, i razotkriva do koje je mjere rasprostranjen i brutalan sustav modernog ropstva danas.

Nakon projekcije politički analitičar Karlo Jurak razgovarat će s Karlom Držaićem, povjesničarom i antropologom koji se u svojim radovima bavi poviješću i realnim praksama socijalizma.

Film prikazujemo u sklopu ciklusa WHY SLAVERY? koji je posvećen problematici ropstva u suvremenom dobu. Jednom mjesečno donosimo priče o muškarcima, ženama i djeci koji su diljem svijeta zatočeni u modernom ropstvu. Ciklus donosimo u suradnji s našim partnerima iz THE WHY FOUNDATION. U pitanju je svjetska mreža prikazivača, filmaša i novinara koja distribuira i producira dokumentarce o ljudskim pravima i okolišnim pitanjima u više od 200 zemalja te u suradnji s više od 70 televizijskih operatera, lokalnih neprofitnih organizacija, kina i škola.

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available
17 studeni
Datum: 17.11.2021.
Vrijeme: 19:00 - 20:30
Website: Visit Event Website

Dokukino KIC

Preradovićeva 5