WHY SLAVERY? Djeca na prodaju

  • Selling Children /
  • režija: Pankaj Johar /
  • Danska /
  • 2018. /
  • 58'
jezik: hindi, engleski
Loading Filmovi
  • Ovaj film je prošao.

WHY SLAVERY? Djeca na prodaju

Indija je najmnogoljudnija liberalna demokratska republika na svijetu ali ujedno i sustav u kojem na milijune djece završava na prodaju, svedeni samo na minimum koji im je potreban za preživljavanje. U indijskom su društvu duboko ukorijenjeni mehanizmi ropstva i prisilnog rada i djeci koja završe u tom profita gladnom sustavu iskorištavanja gotovo je nemoguće pomoći. Indijski redatelj Pankaj Johar traži lica iza zabrinjavajućih brojki te razotkriva kako se moderno robovlasništvo hrani manjkom obrazovanja i teškim siromaštvom.

Pratimo dane u životu djece kojima su oduzeta prava na djetinjstvo i obrazovanje, a koja su primorana mukotrpno raditi u rudnicima, na plantažama čajevca, kao služinčad u bogatim kućanstvima, ili ih se pak gura u namještene brakove. Što dublje ulazi u problematiku, Pankaj uči kako u raširenoj zadrtosti i korupciji nema mjesta zaštiti najranjivijih pripadnika društva. Indija koju upoznaje potpuno mu je strana, kao žrtva zlostavljanja, eksploatacije i sustavne nepravde najgore vrste koja uništava živote djece i njihovih roditelja na marginama društva.

Nakon projekcije filozof i politički komentator Karlo Jurak razgovarat će s dr. sc. Ivanom Andrijanićem, pročelnikom Odsjeka za indologiju i dalekoistočne studije Filozofskog fakulteta u Zagrebu i Marijanom Janjić, indologinjom i prevoditeljicom.

Film prikazujemo u sklopu ciklusa WHY SLAVERY? koji je posvećen problematici ropstva u suvremenom dobu. Jednom mjesečno donosimo priče o muškarcima, ženama i djeci koji su diljem svijeta zatočeni u modernom ropstvu. Ciklus donosimo u suradnji s našim partnerima iz THE WHY FOUNDATION. U pitanju je svjetska mreža prikazivača, filmaša i novinara koja distribuira i producira dokumentarce o ljudskim pravima i okolišnim pitanjima u više od 200 zemalja te u suradnji s više od 70 televizijskih operatera, lokalnih neprofitnih organizacija, kina i škola.

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available
27 veljača
Datum: 27.2.2022.
Vrijeme: 19:00 - 21:00
Website: Visit Event Website

Dokukino KIC

Preradovićeva 5