Upoznaj autora: Srđan Keča

Loading Filmovi
  • Ovaj film je prošao.

Upoznaj autora: Srđan Keča

U sklopu programa “Upoznaj autora” zagrebačkoj publici predstavio se nagrađivani srpski redatelj Srđana Keča, nakon čega je uslijedila hrvatska premijera dokumentarnog filma “Prava društvena mreža” / “The Real Social Network” (Srđan Keča, Ludovica Fales i Isis Thompson; 2011.), o novim oblicima protesta koji je Keča surežirao kao član britanskog kolektiva Kitchen Sink.

Autor nagrađivanih filmskih eseja “Posle rata” (2006), “Pismo ocu” (2011), “Mirage” (2011) i “Bijeg” (2013) u razgovoru s domaćom publikom fokusirao se na svoj rad sa studentima na Sveučilištu Stanford i obradio temu kolektivnosti naspram singularnog autorstva. Razgovor je moderirao redatelj Igor Bezinović.

Krajem 2010. godine britanska vlada odlučila je drastično podići cijenu školarina čime bi obrazovanje u Velikoj Britaniji postalo najskuplje na svijetu. Kao reakcija na vladine rezove nastao je masovni studentski prosvjedni pokret. Redateljski trio Ludovica Fales, Srđan Keča i Isis Thompson u stopu prati londonske studente koji hakiraju mrežne sustave, okupiraju sveučilišta i zatvaraju banke. Filmaši koriste nekoliko kamera kako bi zabilježili različita očišta protesta kroz prizmu nekoliko glavnih protagonista. Nova generacija prosvjednika, čiji radikalizam mnogo duguje modernoj tehnologiji i društvenim mrežama, zavladala je ulicama i prerasla u globalni pokret. Svjetska premijera filma održana je simultano na četrdeset sveučilišta u Velikoj Britaniji. U samom jeku pokreta Occupy film je prikazan na još stotinjak sveučilišta širom svijeta, kao i u brojnim protestnim šatorima. Dokumentarac će biti pušten na engleskom jeziku, dok je ulaz besplatan.

06 studeni
Datum: 06.11.2019.
Vrijeme: 19:00 - 20:00

Dokukino KIC

Preradovićeva 5