Upoznaj autora: Ivan Ramljak

Loading Filmovi
  • Ovaj film je prošao.

Upoznaj autora: Ivan Ramljak

U novom izdanju programa Upoznaj autora upoznajemo jednog od vodećih hrvatskih dokumentarista srednje generacije Ivana Ramljaka.

Ramljak je autor i suautor deset dokumentarnih i igranih filmova kratkog i dugog metra od kojih se ističu trilogija dokumentaraca o zaboravljenim prostorima (Kino otok, Dom boraca i Mezostajun) te dugometražni prvijenac O jednoj mladosti s kojim je pobijedio u balkanskom programu Dokufesta, najznačajnijeg festivala dokumentarnog filma u regiji, a potom trijumfirao i na Danima hrvatskog filma.

U razgovoru ćemo između ostalog saznati kako je napravio radikalan zaokret od trash filmova o Bori Leeju prema eksperimentalnim dokumentarcima i hermetičnim art filmovima, zašto voli spore filmove s dugim meditativnim kadrovima, što misli o prevladavajućem trendu hibridizacije igranog i dokumentarnog žanra, i namjerava li se u budućnosti vratiti igranom filmu.

Nakon razgovora koji će moderirati filmska kritičarka Jelena Pašić prikazat ćemo Ramljakov najnoviji film O jednoj mladosti koji autorovim riječima prikazuje „neobično vrijeme druge polovice 1990-ih, kad se usred najcrnje konzervativne tuđmanovštine počinju pojavljivati oaze slobode.” Ulaz na razgovor je slobodan, a za projekciju filma potrebno je kupiti ulaznicu.

Uoči Ramljakova gostovanja u Dokukinu na online platformu volimdokumentarce.net stižu četiri autorova nagrađivana dokumentarca Brodovi i dalje ne pristaju, Kino otok, Mezostajun Dom boraca te će na tjedan dana (od četvrtka 17. lipnja do četvrtka, 24. lipnja) biti dostupni za besplatno gledanje uz promotivni kod UPOZNAJ-AUTORA.

24 lipanj
Datum: 24.6.2021.
Vrijeme: 20:00 - 21:00

Dokukino KIC

Preradovićeva 5