Masterclass: Fredrik Gertten

Loading Filmovi
  • Ovaj film je prošao.

Masterclass: Fredrik Gertten

Fredrik Gertten švedski je dokumentaristički redatelj i producent, poznat diljem svijeta po svojim filmovima Bananas*, Big Boys Gone Bananas*, Bicikli protiv automobila (Bikes vs. Cars) i Izbačeni (Push), moćnim kreativnim dokumentarcima sa snažnim društvenim i političkim porukama koje nadilaze same filmove. Gertten se nikad nije zaustavio na prikazivanju filmova na festivalima ili TV-u, već je uvijek radio velike kampanje o temama do kojih mu je stalo, uvijek pokušavajući napraviti konkretnu promjenu.

U brojnim je slučajevima uspio, katkad ne u potpunosti. Sve u svemu, snažni filmovi i političke kampanje koje zadiru u korporativne interese nikad nisu prošli bez problema. Fredrik Gertten govorit će o svom radu, problemima s kojima se suočio nakon projekcija i o tome što to znači mariti za temu filma kao i za to koliki domet film može imati u političkom smislu. Pokazat će izvatke iz svojih najznačajnijih radova, neke dodatne materijale i raspraviti o tome s publikom.

Zbog ograničenog broja mjesta na masterclassu potrebno je rezervirati svoje sjedalo slanjem maila na info@dokukino.net. Ulaz je besplatan.

30 travanj
Datum: 30.4.2021.
Vrijeme: 18:00 - 20:00

Dokukino KIC

Preradovićeva 5