Kulturna kartografija grada: Centar i periferija kulturne proizvodnje (panel)

Loading Filmovi
  • Ovaj film je prošao.

Kulturna kartografija grada: Centar i periferija kulturne proizvodnje (panel)

U organizaciji Subversive Festivala i Kulturno informativnog centra (KIC) od siječnja do travnja 2023. održavat će se program Kulturna infrastruktura zajednice koji će se sastojati od niza panela, filmskih projekcija i umjetničkih akcija.

Kulturna kartografija grada: centar i periferija kulturne proizvodnje prva je panel rasprava u nizu na kojoj će sudionici – umjetnici, kustosi, arhitekti i urbanisti – ponuditi kritičku analizu stanja kulturne infrastrukture grada, promisliti o drugačijim modusima njezine upotrebe i namjene, predložiti nove kulturne punktove ili žarišta. Naši sugovornici će se pritom osvrnuti na niz drugih pitanja koja se odnose na dva paralelna procesa: razvoj kulturne strategije i oblikovanje novog gradskog urbanističkog plana.

Među sudionicima i sudionicama su Boris Bakal, multimedijalni umjetnik i suosnivač međunarodne kreativne platforme Bacači Sjenki, dr. sc. Tamara Bjažić Klarin, arhitektica i povjesničarka arhitekture (Institut za povijest umjetnosti), Nikša Božić, arhitekt i urbanist, ravnatelj Zavoda za prostorno uređenje Zagreba, Hrvoje Hribar, filmski redatelj i producent, ravnatelj Kulturno informativnog centra, dr. sc. Feđa Vukić, redoviti profesor u trajnom zvanju na Studiju dizajna pri Arhitektonskom fakultetu i Vesna Vuković, kustosica i istraživačica u području društveno angažirane umjetnosti, suosnivačica i članica kustoskog kolektiva BLOK. Moderira dr.sc. Sonja Leboš, kulturna i urbana antropologinja.

U nastavku programa u srijedu, 25. siječnja u 19 h u Dokukinu KIC održat će se projekcija dvaju utjecajnih dokumentaraca o urbanom planiranju kao uvertira u višemjesečni filmski ciklus koji će tematizirati neke od gorućih problema urbane svakodnevice i identiteta gradova: City Limits (1971) aktivistkinje i teoretičarke urbanizma Jane Jacobs te Social Life of Small Urban Spaces (1980) urbanista i sociologa Williama H. Whytea.

Ulaz na panel i projekciju je besplatan.

24 siječanj
Datum: 24.1.2023.
Vrijeme: 19:00 - 20:30

Dokukino KIC

Preradovićeva 5