Hall of Fame: Kratki domaći mockumentarci

Loading Filmovi
  • Ovaj film je prošao.

Hall of Fame: Kratki domaći mockumentarci

U novom izdanju Hall of Famea gledamo četiri domaća lažna dokumentarca o izmišljenim pjesnicima, problematičnim dječacima, nuklearnim katastrofama i pandemijama u kojima se (doslovno) umire od smijeha. Nakon projekcije održat će se razgovor s autorima i autoricama – Marinom Mundirom, Višnjom Pentić, Sunčicom Anom Veldić i Jasnom Zastavniković. Razgovor će moderirati filmski kritičar Silvestar Mileta.

 

Ime majke: Naranča
r. Jasna Zastavniković, 1995, Hrvatska, 18′ (ADU)

Ironična, razigrana dokumentarno-igrana priča o mladiću Nevenu koji je za okolinu bio i ostao ’problematično’ dijete.

Srećko Kramp – skica za portret
r. Višnja Pentić, 2014, Hrvatska, 16′ (KKZ)

Lažni dokumentarac o izmišljenom hrvatskom pjesniku Srećku Krampu, čija je živopisna biografija smještena u stvarni kontekst hrvatske kulture druge polovice 20. stoljeća.

Video priručnik za slučaj nuklearne katastrofe u Krškom
r.  Sunčica Ana Veldić, 2016, Hrvatska, 11′ (KKZ)

Mockumentarac snimljen u formi televizijske reportaže, s Oljom Budimir (koscenaristica i jedna od intervjuiranih djevojaka iz Hrvatske djevice) kao reporterkom koja istražuje incident u nuklearki Krško, pokušavajući saznati njegove razmjere, odnosno kolika je opasnost od radijacije.

Pandemija smijeha
r. Marin Mandir, 2021, Hrvatska, 38′ (KKZ)

Pandemija smijeha zahvatila je svijet – ljudi doslovno umiru od smijeha. On zahvaća širu populaciju, od običnih građanina do političara.

 

Filmove prikazujemo u ciklusu Hall of Fame: Pseudodokumentarci u sklopu kojeg promišljamo odnos dokumentarnog i igranog žanra i prikazujemo najistaknutije međunarodne i regionalne fiktivne dokumentarce.

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available
29 veljača
Datum: 29.2.2024.
Vrijeme: 19:00 - 21:00

Dokukino KIC

Preradovićeva 5