H15: Gangster te voli & Po čovika

  • režija: Nebojša Slijepčević /
  • Hrvatska, Njemačka, Rumunjska /
  • 2013. /
  • 80'
jezik: hrvatski , titlovi: engleski
Loading Filmovi
  • Ovaj film je prošao.

H15: Gangster te voli & Po čovika

Gangster te voli tragikomedija je o ljubavnim odnosima u 21. stoljeću. Nedjeljko Babić bračni je posrednik. Prije 25 godina ostavio je posao parketara da bi se posvetio karijeri za koju je rođen: spajanju usamljenih muškaraca i žena. Brzo se proslavio zbog uspjeha, ali i svog zvučnog nadimka Gangster. Kada se Gangsteru za pomoć u pronalaženju muža obrati tridesetpetogodišnja Bugarka Maja, čini se da će njen slučaj biti vrlo jednostavan. No Maja je samohrana majka trogodišnjeg djeteta i strankinja pa slučaj postaje Gangsterova nemoguća misija.

Prije dugometražnog Gangstera pogledat ćemo kratkometražni film Po čovika (r. Kristina Kumrić, 2016, Hrvatska / Francuska, 20′).

Mjesto u Dalmatinskoj zagori, jesen 1991. Desetogodišnja Mia i dvanaestogodišnja Lorena proživljavaju velik i važan dan: njihov otac Mirko bit će pušten iz ratnog logora u kojemu je kao zarobljenik proveo protekla tri mjeseca.

*Nakon projekcija slijede razgovori s redateljima Nebojšom Slijepčević i Kristinom Kumrić. 

Filmski program donosi Hrvatski audiovizualni centar koji ove godine obilježava 15 godina djelovanja u okviru programa „H15 – 15 godina u našem filmu“.

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available
27 svibanj
Datum: 27.5.2023.
Vrijeme: 19:00 - 21:00

Dokukino KIC

Preradovićeva 5
  • Scenarij: Nebojša Slijepčević, Vanja Jambrović
  • Produkcija: Restart