Dokukino Eter: Igor Bezinović – Kratki izlet

  • režija: Igor Bezinović /
  • 2017. /
  • 75'
jezik: hrvatski, titlovi: engleski
Loading Filmovi
  • Ovaj film je prošao.

Dokukino Eter: Igor Bezinović – Kratki izlet

Drugo izdanje programa Dokukino Eter, koji smo pokrenuli u suradnji s Klubom Studenata FPZG i Radio Studentom, donosi nagrađivani dokumentarno-igrani hibrid Kratki izlet i razgovor s redateljem Igorom Bezinovićem.

Sezona je izleta, a ima li bolje izletničke lekcije od spomenutog uspješnog filma Igora Bezinovića? Ova ne sasvim školska adaptacija istoimenog romana Antuna Šoljana, inače i lektirnog naslova za 4. razred srednje škole, tematski nas poziva u svijet mladih čije postfestivalsko skitanje po Istri preraste u avanturu. Dokumentarističke tehnike, kao i glumačka postava mahom sastavljena od naturščika gdje svatko glumi fikcionaliziranu verziju sebe, čini Kratki izlet uzbudljivim izletom u hibridan dokumentarno-igrani žanr.

Slojevit, alegoričan i magičan, Kratki izlet možete tumačiti na različite načine – između ostalog, i doslovno, kao upozorenje za sve festivalce! U glavnoj ulozi se našao redatelj i autor Ante Zlatko Stolica, koji je uz Bezinovića pisao i scenarij, pa je tako ovaj film i zanimljivo otkriće svim ljubiteljima Stoličine poetike. Među brojnim nagradama koje je film osvojio ističu se Velika zlatna arena za najbolji film i nagrada Vedran Šamanović na Pulskom filmskom festivalu te nagrada za najbolji/najhrabriji film u programu Hrabri Balkan na Festivalu autorskog filma.

Razgovor će voditi Ema Marača i Izabela Šegedin, urednice i voditeljice popularne emisije Knjiški moljac na Radio Studentu. Ulaz na projekciju i razgovor je 2 eura, a nakon projekcije pridružite nam se u kafiću KIC klub. Autorica vizuala je Tereza Kelam.

Prošle godine krenula je obnova zgrade FPZG te su Klub Studenata FPZG i Radio Student ostali bez prostora za izvannastavne aktivnosti i studija na legendarnom 5. katu Lepušićeve. Kroz zajednički program Dokukino Eter želimo otvoriti svoj prostor studentima i mladima, potaknuti ih na otvoreno kritičko promišljanje i diskusiju, te promovirati društveno angažirane i umjetnički relevantne dokumentarce. U sklopu programa studenti samostalno biraju filmove, razgovaraju s gostima, te osmišljaju i organiziraju događanje, a u planu je i niz drugih aktivnosti poput radionice za stvaranje kratkih tematskih videa Lokalne filmske priče.

 

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available
19 travanj
Datum: 19.4.2023.
Vrijeme: 20:00 - 22:00

Dokukino KIC

Preradovićeva 5