Da je meni ono što mi nije

  • režija: Višnja Skorin /
  • Hrvatska /
  • 2019 /
  • 55'
jezik: hrvatski, titlovi: engleski
Loading Filmovi
  • Ovaj film je prošao.

Da je meni ono što mi nije

Dokumentarni filma Da je meni ono što mi nije redateljice Višnje Skorin prati prekarnu sudbinu Sandre Jurak, nekadašnje prateće vokalistice nizu domaćih i regionalnih zvijezda, čije je lice ostalo prepoznatljivo i nakon njezinog dugog perioda odsustva s pozornica. Niz godina radila je istovremeno i u sportskoj redakciji kao montažerka i realizatorica, te kao osobna asistentica jedne estradne zvijezde.
Spletom okolnosti, s nogom pristojno u pedesetima, Sandra ostaje bez svih poslova, bez nekog izbora, „vraća se kući“, mami u mali stan, u kvart iz kojeg je otišla prije trideset godina. Novac zaraditi mora pa joj ni jedan posao nije stran: čisti stanove, brine o zgradi, njeguje staricu Šaćiru. Ipak, najveća joj želja ostaje zarađivati pjevanjem. Iako slava izgleda kao nemoguća misija, prijavljuje se na televizijski show, dajući si još jednu pjevačku šansu.

Da je meni ono što mi nije prati Sandrin dramatični životni put na emotivan i potresan način, i sve do ulaska u reality show znakovita naziva, Nikad nije kasno, gdje je u žiriju dočekuju dobro poznati bivši joj estradni suradnici: Vlado Kalember, Tonči Huljić i Lana Klingor, uz voditeljsku palicu Sanje Doležal. Da je meni ono što mi nije britak je, srčan i duhovit prikaz jedne hrabre potrage za uspjehom čak i kad se isti ne čini nimalo izglednim.
Film se pretvorio u pravi mali događaj prošlogodišnje festivalske sezone, sa svjetskom premijerom održanom na Sarajevo Film Festivalu, gdje je ušao među pet najboljih filmova prema glasovima publike, a pripala mu je i čast otvoriti prošlogodišnji Liburnia Film Festival u Opatiji.[nbsp]

04 srpanj
Datum: 04.7.2020.
Vrijeme: 19:00 - 21:00