Čileanska zgrada

  • El edificio de los chilenos /
  • režija: Macarena Aguiló, Susana Foxley /
  • Čile, Kuba, Nizozemska, Francuska /
  • 2010. /
  • 95'
jezik: španjolski, titlovi: engleski
Loading Filmovi
  • Ovaj film je prošao.

Čileanska zgrada

Krajem 1970-ih mnogi Čileanci vratili su se iz egzila u Europi kako bi pomogli svojim drugovima u borbi protiv Pinochetove diktature. Macarena Aguiló priča osobnu priču koja se odigrala u pozadini te povijesti. Koristi fotografije, dnevnike i intervjue kako bi rekonstruirala važno razdoblje iz svoje mladosti, kada je živjela u komuni na Kubi. Projekt Homes osnovali su borci za slobodu koji zbog sigurnosti nisu mogli povesti svoju djecu sa sobom. Zajedno s još 60 drugih, Aguiló su odgojili “društveni roditelji”. Aguiló oslikava blisku zajednicu u kojoj su u početku prevladavali ideali slobode i solidarnosti. No nekoliko godina kasnije, vijesti iz Čilea da borba nije dala željene rezultate i da se ondje događa sve veći broj uhićenja i ubojstava također su uzrokovale pad morala na Kubi. Osjećaj tragedije provlači se kroz priče iz njihova djetinjstva (unatoč svim dobrim namjerama, osjećali su se napuštenima) i žrtve koje su njihovi roditelji podnijeli u ime slobode.

Film prikazujemo u okviru novog ciklusa Čile – Filmom protiv zaborava povodom kinopremijere novog filma Maite Alberdi, pretendenta za Oscara Beskrajno sjećanje. U ciklusu se prisjećamo drugih zapaženih dokumentarnih ali i igranih ostvarenja koja se bave turbulentnom poviješću i političkim zbivanjima u Čileu, te mehanizmima individualnog i kolektivnog sjećanja.

 

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available
02 ožujak
Datum: 02.3.2024.
Vrijeme: 19:00 - 20:30

Dokukino KIC

Preradovićeva 5