20. ZFF: RE-ACT – Osloni se na marketing

jezik: engleski
Loading Filmovi
  • Ovaj film je prošao.

20. ZFF: RE-ACT – Osloni se na marketing

U suradnji s radionicom RE-ACT i programom First Cut+, održat će se predavanje stručnjaka Alessandra Gropplera i Christine Pelekani. Danas su filmaši odgovorni za marketing, prodaju i distribuciju svojih projekata. No kako film izdvojiti iz gomile drugih naslova?

Predavanje će se fokusirati na tri velika slova – PPK. U marketinškoj terminologiji to su Potrošač, Praktičnost i Komunikacija. Predstavit će se “tajna oružja” marketinga – pozicioniranje, postavljanje standarda, predstavljanje snažnih strana. Govorit će se o izazovima filmskog marketinga u digitalnom dobu, ciljanoj publici, modelima distribucije, itd. Jedan od ciljeva predavanja je pomoći producentima da istovremeno razmišljaju kao poslovni investitori (B2B) i fanovi (B2C).

Alessandro Gropplero voditelj je međunarodnih odnosa Audiovizualnog fonda FVG od 2007., zadužen za planiranje međunarodne strategije fonda i upravljanje raznim inicijativama kao što su koprodukcijski forum Kada istok susreće zapad, producentska radionica Ties That Bind Asia / Europe i koprodukcijska shema i radionice RE-ACT. Pohađao je program EAVE te je koordinator za Italiju i član odbora Eurodoca, član Europske filmske akademije i član programskog tima Međunarodnog tjedna kritike festivala u Veneciji.

Christina Pelekani savjetnica je za marketing i distribuciju te suosnivačica agencije Endorphin Film Sales. Profesionalnu karijeru započela je radom na promotivnim filmskim kampanjama, kao voditeljica marketinga i savjetnica za akvizicije. Od 2016. na čelu je odjela za marketing i distribuciju pri Feelgood Entertainment S.A. i članica je akvizicijskog tima u istoj tvrtki. Diplomirala je umjetnički menadžment na Sveučilištu City u Londonu. Završila je niz stručnih radionica i programa i članica je Europske ženske AV mreže (EWA). Redovita je predavačica i savjetnica na industrijskim događanjima, filmskim festivalima i radionicama kao što su Midpoint Feature Launch, EAVE, Rotterdam Lab, WEMW, First Cut Lab, Međunarodni filmski festival u San Sebastiánu, itd.

27 listopad
Datum: 27.10.2022.
Vrijeme: 15:00 - 17:00
Website: Visit Event Website

Dokukino KIC

Preradovićeva 5