20. HRFF: Kako zagovarati ljudska prava i zadobiti podršku?

Loading Filmovi
  • Ovaj film je prošao.

20. HRFF: Kako zagovarati ljudska prava i zadobiti podršku?

Za sve one koji nisu na pozicijama moći, a žele mijenjati društvenu i političku stvarnost između dvije izborne nedjelje, javno zagovaranje nužan je, iako često mukotrpan, alat koji kolikogod u teoriji jednostavan, u praksi zahtijeva puno premišljanja, taktiziranja i domišljatosti. U okviru Human Rights Film Festivala moći ćete se bolje upoznati s osnovama javnog zagovaranja na “drop in“ radionici koju organizira Fond za aktivno građanstvo Hrvatska (ACF).

Na radionici će se svi zainteresirani – budući zagovarači i zagovaračice, bilo pojedinci, građanske inicijative ili organizacije – moći upoznati s teorijskim postavkama i praktičnim uputama za uspješno javno zagovaranje, temeljem dobrih praksi akcija koje su poduzete uz podršku Fonda za aktivno građanstvo u Hrvatskoj i to putem trajno otvorenog poziva za Ad hoc akcijske projekte.

Uoči radionice prenosimo ključne informacije o Fondu za aktivno građanstvo i otvorenom pozivu za Ad hoc akcijske projekte te zagovaračko iskustvo “s terena”, s porukom da se unatoč trudu i različitim izazovima javno zagovaranje isplati.

Ulaz je slobodan na sva događanja i projekcije u okviru 20. HRFF-a.

05 prosinac
Datum: 05.12.2022.
Vrijeme: 14:00 - 15:45

Dokukino KIC

Preradovićeva 5