13. OTFF: Black-and-White Take

Loading Filmovi
  • Ovaj film je prošao.

13. OTFF: Black-and-White Take

Poseban program crno-bijelih filmova snimljenih u jednom kadru.

Vrijeme je (r. Melanie Hierhammer, Njemačka, 2022., 9′)

Mlada Florence Bright studentica je modnog dizajna koja radi u velikoj modnoj kući. Jednog dana tijekom stanke za ručak ona odluči ostati u prostoriji s odijelima i ženskim šeširima, te pokušati uvježbati nešto što ju već dugo muči. Naime, ona se snažno i strastveno zaljubila, ali osoba do koje joj je itekako stalo to ne zna. Stoga Florence odluči uvježbati način na koji bi mogla prići toj osobi i reći joj što prema njoj osjeća. No jesu li stvari uistinu tako jednostavne?

 

Clara (r. Emeric Gallego, Francuska, 2022., 4′)

Dok zvuk sata u pozadini neumoljivo odbrojava sekunde, preplašena mlada djevojka sjedi nasuprot dvoje odraslih, koji je ispituju i kao da je saslušavaju. Ona je Clara, prije nekoliko mjeseci bila je žrtvom zlostavljanja na koledžu koji pohađa, i dok razgovara sa svojim ispitivačima stalno je na rubu suza. Dogodila se tragedija, i Clara sada osobama nasuprot sebi pokušava objasniti kako je do svega došlo.

 

Požuri (r. Karim Tajouaout, Maroko, 2022., 11′)

Na rubu jednog marokanskog sela smješteno je groblje, na kojem se upravo odvija sahrana. Područje je pusto i bez vegetacije, a pogrebna povorka približava se mjestu na kojem nekoliko ljudi kopa raku. Obred se odvija u skladu s tradicijom, a onaj koji najviše žali za pokojnikom je jedan dječak. On ispraća jednog od najbližih članova obitelji, njegova bol je ogromna i on će posljednji uplakan ostati na humku.

 

Rođendan (r. Ali Şenses, Turska, 2020., 5′)

Proslava prvog rođendana jedne djevojčice u krugu njezine obitelji. Sve je već spremno: postavljen je stol s čistim stolnjakom, na stolu je torta s jednom rođendanskom svjećicom, a okuplja se i obitelj male slavljenice. Tu je njezina užurbana majka koja se trudi da sve protekne u najboljem redu; tu je sijedi djed koji unuci želi dug i sretan život, a tu su i njezin otac sa starijim sinom te još jedan čovjek. Isprva se čini da će sve uistinu proteći na najbolji mogući način, sve dok se djed ne požali da osjeća čudan pritisak u prsima.

 

Začarani krug (r. Alyona Polyakova, Rusija, 2021., 3′)

Mlada djevojka itekako je nezadovoljna jer joj je tog jutra majka upala u kupaonicu, i to upravo u vrijeme dok uživa u kadi punoj vode i pjene. Dok joj majka kao i obično prigovara zbog puno stvari, od toga da je neodgovorna do sumnji hoće li se ikad udati, djevojka bi samo željela da majka iziđe iz kupaonice. A kada se to u jednom trenutku i dogodi, iz vode i pjene izroni glava mladića s kojim se djevojka kupa. On će pak smjesta morati ponovo zaroniti, kada temperamentna majka opet upadne u kupaonicu i nastavi prigovarati kćeri.

14 listopad
Datum: 14.10.2023.
Vrijeme: 18:00 - 19:00

Dokukino KIC

Preradovićeva 5