ŠDF predstavlja: Ana Hušman – Neću doći

Loading Filmovi
  • Ovaj film je prošao.

ŠDF predstavlja: Ana Hušman – Neću doći

U programu ŠDF predstavlja: Ana Hušman: Neću doći, autorica pokazuje četiri filma: Neću doći, Volim te, Ines, Na mjesto centrifuge dolaze satovi klavira i Soba za dan. Niz filmova nastali su postepenim razmišljanjima o problemu prostora dnevne sobe i događaja koji su se ondje možda dogodili. Utemeljeni na sjećanju ili pretpostavkama, a rekreirani zvukom odvijaju se unutar stvarnog prostora i manje ili više realnih replika jedne određene dnevne sobe.

Ana Hušman u svojim radovima raščlanjuje strukturu i teksturu filmskih elemenata kroz različite forme filma, instalacije, knjige, zapisa slike, zvuka, teksta. Eksperimentira s mogućnostima animacije, dokumentarnim i igranim elementima u filmu, glasom i artikulacijom. Unutar radnih procesa, zanima je propitivanje i obrtanje pozicije amaterskog i profesionalnog subjekta performativnosti, samog medija te struktura koje diktiraju i proizvode obrasce ponašanja. Radi kao izvanredna profesorica na Odsjeku za animirani film i nove medije Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Suosnivačica je udruge RESTART, gdje već dugi niz godina vodi program filmske edukacije za velike i male. Za svoje posljednje radove dobila je više domaćih i internacionalnih nagrada.

Program donosimo u suradnji s Restartovom Školom dokumentarnih filmova čiji će polaznici biti prisutni. Program je otvoren za širu javnost.

 

15 studeni
Datum: 15.11.2022.
Vrijeme: 20:00 - 21:30

Dokukino KIC

Preradovićeva 5