Premijera filmova 12. Škole dokumentarnog filma

Loading Filmovi
  • Ovaj film je prošao.

Premijera filmova 12. Škole dokumentarnog filma

Na završnoj projekciji premijerno ćemo prikazati filmove polaznica i polaznika Restartove 12. Škole dokumentarnog filma. Polaznici su prošli kroz intenzivni program Škole u trajanju od listopada 2022. do travnja 2023. Nakon što su prvo učili vještine izrade kreativnog dokumentarnog filma, kasnije su imali priliku primijeniti naučeno radeći vlastiti autorski film uz mentorstvo Igora Bezinovića, Hrvoslave Brkušić, Katerine Duda, Dinke Radonić, Olivera Sertića i Bojana Mrđenovića.

Pored mentora i predavača, polaznici su učili o filmu i od domaćih i stranih dokumentarista i drugih filmskih profesionalaca: redateljice Ane Hušman, redatelja Nebojše Slijepčevića, dizajnera zvuka Luke Gamulina, snimatelja zvuka Matije Santra, producentice Vanje Jambrović te norveške snimateljice Marte Vold i japanskog dokumentarista Kazuhira Sode.

Polaznici/ce 12. izdanja Škole bili su: Dora Fodor, Veronika Gamulin, Jelena Godrijan, Maša Grbac, Nikolina Pavleković, Matea Jocić, Ana Kanjera i Denis Tišljar.

Škola dokumentarnog filma zasnovana je na ideji da je filmski medij danas dostupan svima i da se svatko može izraziti jezikom filma te iz godine u godinu uči svoje polaznice i polaznike osnovnim i naprednim vještinama potrebnima za snimanje vlastitog dokumentarnog filma te se pokazala kao važan poligon za stasanje novih filmskih autora.

Premijerno ćemo prikazati nove filmove i razgovarati s prisutnim autoricama i autorom.

Ulaz na program je besplatan.

Program je financiran sredstvima Hrvatskog audiovizualnog centra, Grada Zagreba – Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport, Društva hrvatskih filmskih redatelja i Zaklade Kultura Nova.

Vizuali: Sara Pavleković Preis

11 svibanj
Datum: 11.5.2023.
Vrijeme: 20:00 - 21:30

Dokukino KIC

Preradovićeva 5