Mlungu – Bijeli kralj

  • režija: David Lušičić /
  • Hrvatska /
  • 2022. /
  • 70'
jezik: hrvatski, titlovi: engleski
Loading Filmovi
  • Ovaj film je prošao.

Mlungu – Bijeli kralj

“Netko gleda film, ja sam ga živio”.

U najvećoj zapljeni droge u povijesti Južnoafričke Republike hrvatski pomorac uhićen je zbog krijumčarenja 230 kilograma kokaina u svojoj brodskoj kabini na putu iz Argentine u Europu. Nakon pet godina zatvora izlazi na slobodu. Redatelj David Lušičić prati ga na putu tijekom kojeg se suočava s posljedicama svojih odluka iz prošlosti, izazovima da ne ponovi iste pogreške u budućnosti i pokušajima da živi normalni život. U zatvoru su ga zvali “Mlungu – Bijeli kralj”, uvjereni da je šef balkanske mafije, a ne samo obični kurir. Sada, kad se vratio kući, dvoumi se hoće li se primiriti ili će ponovno odigrati ulogu “kralja”.

Nakon kinopremijere u subotu, 8. listopada u 19 sati održat će se razgovor s redateljem Davidom Lušičićem. Razgovor će moderirati filmski kritičar Silvestar Mileta.

Festivali i nagrade:

ZAGREBDOX 2022 / LIBURNIA FILM FESTIVAL 2022

Recenzije:

”Bogatom, razrađenom, maštovitom zvučnom slikom oblikovatelja zvuka Luke Gamulina i Lušičića te skladatelja Sandija Bratonje; kontrolirano nervoznom montažom Damira Čučića; dramaturškim zaokretima i žanrovsko-ugođajnim izmjenama gradi se, odražava, dočarava, konstruira, svijet nemira i nestalnosti jednoga individualca na pragu srednje dobi.” Janko Heidl, Dokumentarni.net

Tickets

The numbers below include tickets for this event already in your cart. Clicking "Get Tickets" will allow you to edit any existing attendee information as well as change ticket quantities.
Tickets are no longer available
15 listopad
Datum: 15.10.2022.
Vrijeme: 21:00 - 22:30
Repriza:

9. listopada 2022. u 21:00

15. listopada 2022. u 21:00

Dokukino KIC

Preradovićeva 5
  • Produkcija: Greta Creative Network